dilluns, 5 de juliol del 2010

Beppu: Una ciutat plena d'onsens


Beppu és una ciutat situada a la Prefectura d'Oita a l'illa de Kyushu. La ciutat va ser fundada el 1 d'abril de 1924, i és famosa pels seus Onsen ( 温泉, おんせん, fonts termals ), que estan considerats sagrats. Beppu té el segon major volum d'aigua calenta del món ( la primera és Yellowstone als Estats Units ).

Conté nou importants punts de calor geotèrmica, que tenen el nom de "els nou inferns de Beppu" i que estan dividits en vuit grans àrees d'aigües termals, també conegudes com Beppu Hatta, que són: Beppu, Kitahama, Kamegawa, Shibaseki, Kannawa, Myoban, Horita i Hamawaki. Beppu és considerada una ciutat turística pels japonesos, per això no és comú veure estrangers i com moltes altres ciutats del Japó, Beppu s'intercala entre el mar i les muntanyes.
Planell de situació del Hotel New Tsuruta                       .
A part dels típics banys termals a Beppu també podrem gaudir d'un bany de sorra o de vapor, que s'han mantingut igual que quan anaven els samurais de l'època Edo. Una altre tradició que em va cridar molt l'atenció, va ser que posen ous a coure dintre del aigua que surt directament de la terra ( axó et dona una petita idea de com està l'aigua de calenta ... ).

De Beppu ens queda clar que hi han molts onsen ... però a quin anar? Al hotel que estàvem ( Hotel New Tsuruta, per cert estava bé i no era gaire car ) teniem un petit Onsen, però volíem anar a un típic fet de bambú i que tingues una bona vista, per això vam anar a l'estació de Bus per preguntar ... i com que l'oficina d'informació estava tancada vam començar a preguntar a la gent que hi havia ( japonesa clar ... ) com és podia anar a un Onsen típic. Ens van dir que un dels millors estava a les afores de la ciutat ( en Myoban 明礬 ) i que hi havia un altre "natural" construït a les muntanyes per la gent del poble, però que era molt complicat arribar ( a aquest últim no vam poder anar, però os deixo el lloc on és al plànol per si vosaltres voleu anar, jo segur que si torno a Beppu aniré ).

Foto del Onsen natural
Planell del Onsen natural
            Casetes on hi han banys de sal a Myoban                                                                                     Localització exacta del Yunosato ( 湯の里 )
Si voleu anar a Myoban és molt fàcil, només teniu que anar a l'estació de Bus ( és la mateixa que la de tren ) i agafar el Bus 5, 9, 24, 41o 43 des de JR Beppu Station cap Myoban o Jizoyu Mae (sobretot digueu al conductor que aneu als Onsen de Myoban que pot ser que no s'aturi a la parada) i si no recordo malament l'últim Bus des de Myoban cap Beppu és sobre les 20:30 així que esteu atents als horaris.

        Vista interior del Yunosato                                                                                                                Vista del interior del Yunosato ( part dels homes )
Un cop a Myoban, vam veure un home que anava amb el cubell típic d'anar al Onsen ( amb el sabó, tovallola ... ) i li vam preguntar a quin podriem anar, i ell molt amablement ens va indicar el Yunosato ( 湯の里 ). Un Onsen petit, però molt maco, ja que està en el punt més alt de Beppu i és pot veure tota la ciutat. Nosaltres ens vam esperar a que es fes fosc ( si aneu a l'agost serà sobre les 19:00 per observar com s'amagava el sol dintre de les aigües termals, va ser molt maco ). El preu per persona era de 600 iens ( 5.4 € ) i com en tots els Onsen no es pot entrar amb tatuatges ( ja que al Japó només ho porten elsyakuza, però tranquil, si tens un de petit i no ets japonés segurament no et diran res ) i aquest en concret no és mixt .

                                         Direcció del Onsen Takenawa                                                                                  Imatge del exterior del Onsen Takenawa

Un altre Onsen molt recomanat és el Takegawara Onsen ( 竹瓦温泉 ). Es pot dir que aquest onsen és un clàssic de l'era Meiji. L'aigua està extraordinàriament calenta ( entre 42 i 57.7 ºC ) i si no tenim pressa, os recomano que prengueu el bany després de haver-vos enterrat en sorra calenta que està en l'altre costat de l'edifici ( és poden fer fotos de la gent enterrada ). El preu és de 100 iens per bany i 1.000 iens per el "bany" de sorra.
Umi Jigoku
Direcció del Umi Jigoku
                                                                                                                                                                  
A Beppu també podem visitar "Els Inferns" ( Jigoku Onsen ) que son llocs on també hi han aigües termals però que no son aptes per el bany, ja que la seva temperatura supera de bon tros els 70ºC. Hi han de molts escampats per Beppu, però crec que el més maco ( o el que més em va agradar a mi ) és el Umi Jigoku ( 海地獄 ) ja que els altres ens van semblar una mica "timo".
El preu per poder entrar en el  Umi Jigoku és de 400 iens (3.6€) per adult. Dintre et trobaràs amb un munt de plantes exòtiques, com per exemple uns nenúfars que poden aguantar el pes d'un nen petit. També en la part alta, pots trobar uns petits bancs dintre d'una petita piscina, on pots ficar els peus i així recuperar una mica les forces per poder continuar.

Una cosa que la gent no coneix, és que des de la dècada de 1980, Beppu ha estat coneguda pel seu museu del sexe ( Beppu Hihokan ). El Hihokan va ser construït per un aficionat d'artefactes relacionats amb el sexe, dels quals molts encara estan al museu exposats. Com obra destacada hi ha un quadre molt gran on es poden veure molts samurais que estan en una situació molt "eròtica" amb una Geisha, a part de creacions com es mostra en l'imatge.

Si vols anar aquí et deixo les dades: Preu de l'entrada: 1.000 iens ( 9€ ). Horari: 9:00 a 22:00. Direcció: 338-3 Shibuyu Kannawa Beppu City, Oita Prefecture.Telèfon: 0977-66-8790

Si vols més informació aquí et deixo aquestes webs:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada