dimecres, 1 de setembre del 2010

Coneix Gion, el districte de les geishes

Si et ve de gust conèixer un lloc molt especial sense sortir de Kyoto, res millor que conèixer el districte on es troben actualment les geishes, tot un clàssic del Japó que per desgràcia s'està perdent, tot i que encara el turista pot veure a les geishes en aquest districte. 

Gion ( (祇園 ) és un districte de Kyoto, Japó, que es desenvolupà originàriament durant l'edat mitja davant del santuari de Yasaka. El districte es construí per acomodar les necessitats dels viatgers i visitants del santuari. Amb el temps evolucionà fins a esdevenir un dels districtes de geishes més exclusius i ben coneguts de tot el Japó.

Aquest barri de Kyoto consta de dos hanamachi (barris de geishes): Gion Kobu ( 祇園甲部 ) i Gion Higashi ( 祇園東 ). Malgrat la gran disminució en el nombre de geishes en els últims cent anys, Gion encara és famós per la conservació de les formes de l'arquitectura tradicional japonesa i les seves arts d'entreteniment. Part d'aquest districte ha estat declarat com a patrimoni històric cultural. Recentment, la ciutat de Kyoto ha realitzat un projecte per restaurar els carrers de Gion que inclou plans com el de soterrar tots els cables aeris com a part d'un esforç continuat per preservar l'original bellesa de Gion.

A Gion encara es poden trobar les antigues cases tradicionals de fusta i de canyes de Bambú anomenades machiya que, amb una traducció aproximada, es poden traduir per ‘casa urbana', algunes de les quals són okiya i cases de té (ochaya). Aquestes últimes són els establiments tradicionals on els homes més influents de Gion, des dels samurais de l'antiguitat fins als homes de negoci d'avui en dia, han estat entretinguts per les geishes de forma exclusiva durant segles.

L'interior de la ochaya és un món privat i tancat on l'entreteniment nocturn pot consistir en coktails, conversa i jocs així com música tradicional japonesa, dansa i cançons tradicionals. Encara avui en dia es pot veure al capvespre o a la nit les geishes i les maiko (aprenents de geisha) en tot el seu esplendor pels carrers de Gion anant d'una ochaya a altre per complir el seus compromisos. Un tema important és el no confondre les geishes amb prostitutes, ja que elles només són artistes. El districte "vermell" era enShimabara.

Font de consulta: Wikipedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada