dimecres, 29 de setembre del 2010

La SGAE, l'única sancionada després dels processos contra el P2P

Després d'anys de demandes l'Audiència Provincial d'Huelva ha decidit el sobreseïment de la indústria audiovisual en els processos contra l'administrador dels llocs web P2P Etmusica i Elitemula. Segons declaracions de l'advocat de la defensa, David Bravo, l'acusat, Juan José Coronel, va arribar a rebre a casa seva la visita de cinc persones, dues d'elles vinculades a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) amb el propòsit d'accedir al domicili i revisar el seu material informàtic, argumentant disposar d'una ordre judicial per a això. Coronel va acabar entregant un dels seus discos durs i segons els de la SGAE també tenia que tancar les pàgines  Etmusica i Elitemula, dues de les 15 que administra.

Malgrat l'onada de crítiques que van sorgir per aquella "visita" a domicili de representants de l'entitat, la SGAE es va afanyar a assegurar que hi havia hagut una "tergiversació dels fets tenyits de mentides i falsedats". La societat es va remetre a l'acta aixecada pel jutge que va entrar a la casa i va assegurar que "no s'havia infringit la legalitat".

Més tard, el jutjat va rectificar i va ordenar la devolució del seu disc dur sense inspeccionar el contingut. Fins i tot condemnava "en costes a SGAE per l'incident i li imposava una multa per considerar que aquesta entitat va actuar amb mala fe en la seva sol·licitud de tancament de les pàgines".

El cas civil va acabar després d'arribar a un acord amb el demandat, "que no li va pagar cap indemnització". Un acord que incomplia el compromís de tancament de les pàgines web.

No obstant això, el cas ha acabat amb el sobreseïment per part de l'Audiència Provincial d'Huelva, "el que suposa el tancament de l'última via judicial que li quedava a la SGAE i altres empreses de la indústria contra el denunciat", afirma Bravo.

L'acte desestima definitivament la causa penal, té data del "primer de setembre" i continuem amb el corrent que predomina en l'activitat que consisteix a enllaçar música i pel·lícules no és un delicte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada