dilluns, 18 d’octubre del 2010

Avui fa 10 anys el robot ASIMO de Honda


ASIMO, el robot, compleix 10 anys de vida. Fa exactament una dècada la companyia Honda presentava en societat a ASIMO, el simpàtic humanoide que s'ha convertit en un dels avenços en robòtica més important dels últims anys. No obstant això, la història de ASIMO va començar el 1986, quan Honda va començar a treballar amb un model de robot similar però molt precari en comparació amb l'actual anomenat E0.

Aquest tipus de robot va anar evolucionant fins convertir-se, en l' any 2000, en l'humanoide que avui coneixem. El seu nom són les sigles de "Advanced Step in Innovative Mobility", que traduït significa avançar un pas en mobilitat avançada. I realment ho ha aconseguit ja que, des d'un principi, les característiques de ASIMO han sorprès a la comunitat científica per la seva manera de caminar i els seus gestos, els quals, cada cop són més i més humans.

Altres funcions que aquest robot ha pogut dur a terme a la perfecció han estat el reconeixement de veu, cares i sons, caminar entre obstacles, traslladar objectes a la seva mà i fins i tot dirigir l'Orquestra Filharmònica de Detroit en 2008. En la seva curta vida ASIMO ha crescut a passos de gegant, encara que en els últims anys la seva evolució va ser menys vertiginosa.

Per si voleu saber més coses sobre el robot ASIMO i els models anteriors podeu visitar la web de HONDA que està en anglès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada