diumenge, 3 d’octubre del 2010

Científics japonesos creen hologrames "tocables"

Els investigadors de la Universitat de Tòquio han desenvolupat una tecnologia que sense cap dubte és pas significatiu per canviar la manera com ens comuniquem amb els nostres aparells. Segons Hiroyuki Shinoda, professor de la Universitat de Tòquio: "Fins ara, l'holografia només utilitzava el sentit de la vista. Però ara hem desenvolupat una tecnologia que també afegeix l'experiència del tacte als hologrames".

La tecnologia consisteix en un sistema que utilitza ones d'ultrasò per crear pressió sobre la mà d'un usuari i així poder "tocar" l'holograma projectat. La tecnologia va ser presentada en SIGGRAPH, una conferència anual d'equips gràfics, i fins ara només s'ha provat amb objectes relativament simples. No obstant això, els seus inventors tenen grans plans per aquest tipus d'hologrames en el futur.

"Per exemple, s'ha demostrat que en els hospitals, no pot haver contaminació entre les persones a causa dels objectes que es toquen com per exemple un interruptor, però si canviem els interruptors de tota la vida per un commutador virtual, llavors ja no tenim aquesta preocupació".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada