diumenge, 26 de setembre del 2010

Sabor d'Espanya a Shinjuku

Als afores de l'estació de Wakamatsu-Kawada a la línia de metro Oedo a Shinjuku Ward en Tòquio, està el restaurant Ogasawara Hakushakutei. Completat el 1927, la residència de dos pisos era la casa del comte Nagayoshi Ogasawara que va regnar sobre el domini de Kokura ( avui és Kitakyushu ) durant el Període Edo (1603-1867).

Amb un sostre de teules, finestres arquejades i un pati, l'arquitectura és un molt bon exemple del renaixement colonial espanyol, un estil popular per als edificis de tipus occidental al Japó en els anys 1920 a 1930. Un gran saló, un saló i un menjador envolten el pati, però una de les característiques més prominents de la residència és una habitació cilíndrica ( on es reunien els homes a fumar els seus cigars ) amb un disseny islàmic. L'exterior de la sala de cigars té un disseny de aus, flors i raïms fetes de trencadís.

Després de graduar-se en Gakushuin ( originalment una escola dedicada a l'educació dels aristòcrates ) en 1913 el comte Nagayoshi va anar a Anglaterra per estudiar a la Universitat de Cambridge. De tornada al Japó, finalment es va convertir en un membre de la Cambra dels Pares ( 貴族院 Kizoku-in ).

Nagayoshi que era un artista va crear la escultura de la dona que està al costat del parc. Els arquitectes que van treballar a l'edifici, son Tatsuzo i Chujo Seiichiro ( coneguts diversos edificis d'oficines a Tòquio ).


La residència que va sobreviure a la Segona Guerra Mundial va ser presa com a part de la seu de l'ocupació dels Aliats el 1948. La mansió va quedar sota el control del Govern Metropolità de Tòquio en 1952 i va ser utilitzat com un centre de consulta de benestar infantil fins que va ser tancat en 1975. Sorprenentment, l'edifici va quedar abandonat durant més de dues dècades i van estar a punt de llançar-lo al terra però va ser salvat pels esforços del sector privat, després que el govern metropolità va oferir l'edifici per el seu ús, sempre que el restauressin.

Des de 2002, l'edifici hi ha un restaurant espanyol de classe, així com una cafeteria, i també s'utilitza per a recepcions de noces ( no tinc massa clar que es això ).

L'exterior de la residència es pot observar de forma gratuïta, però l'entrada és permesa als clients del restaurant només.

Tel: 03-3359-5830
Si voleu més informació del restaurant podeu visitar aquesta web: Tomostyle

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada