dimarts, 19 d’octubre del 2010

Segons el tribunal de Oita: Els estrangers no tenen dret a prestacions socials

Una dona xinesa de 78 anys va presentar una demanda contra l'ajuntament de Oita després de que li van negar les prestacions socials. El Tribunal de Justícia de Oita va declarar el dilluns 18 d'octubre que els estrangers amb dret a residència permanent, però sense la ciutadania japonesa, no tenen dret a les prestacions socials donant la raó al ajuntament.

En la decisió, del Jutge President Yasuji Isshi és la següent: "La Llei de protecció dels mitjans de vida està destinada només als ciutadans japonesos. Per això el pagament de benestar als no ciutadans seria una forma de caritat i els que no són ciutadans no tenen dret a rebre aquests pagaments."

La sentència és la primera al país en fer front la qüestió dels pagaments de benestar a les persones amb ciutadania estrangera i la residència permanent al Japó. En la sentència es pot llegir que la dona de nacionalitat xinesa, però que va néixer al Japó, té dret a tenir la  residència permanent al Japò, però no la ciutadania com passa a molta gent de pares i avis d'origen xinès o coreà. 

Sembla ser, que en 2008 la dona també havia demanat l'ajuda, però que l'ajuntament no li va concedir donant com a raó que la dona tenia uns estalvis i que per aquest motiu no li feia falta l'ajuda.

Per conclouré Isshi va dir que: "Excloure els ciutadans estrangers de les prestacions socials no és inconstitucional", però no va dir res sobre la situació financera de la dona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada