dimecres, 10 de novembre del 2010

Cosplay a la japonesa

Ja he perlat en altres ocasions del cosplay, l'art de imitar la vestimenta del teu personatge favorit. El fenòmen del cosplay va sorgir als anys 70 en el Comic Market de Japó, que es celebra en Odaiba (Tòquio). Aquesta pràctica sempre ha estat molt relacionada amb aquests productes, però, amb el pas dels anys, es va anar estenent creuant les fronteres i ara és un fenomen a tot el món.

El nombre de seguidors del cosplay ha anat sempre en augment, cada vegada és més freqüent veure gent disfressada en qualsevol convenció, i comença a ser "normal" veure  a gent en les estrenes de les grans produccions amb les seves "millors gal·les" en les sales dels cinemes. Els concursos de cosplay són molt habituals en les convencions de còmics i en algunes es té l'oportunitat d'entrar gratis pel fet de dur posada la disfressa, com passa en el Saló del manga del Hospitalet. Per descomptat, en aquests esdeveniments abunden els anomenats kameko (かめこ, noi de la càmera ) que es dediquen a treure fotos dels cosplayers, després d'això els oferixen còpies com regal.

Aquells que són cosplayers i que no ho fan per una simple moda, intenten semblar-se el màxim possible al personatge. Poden estar un any complet planejant com fer el vestit i en quines parts està dividit, quins materials han d'utilitzar, com és la seva constitució física, el seu pentinat, el seu maquillatge... És més que una afició i suposa gairebé una forma de vida. En general els cosplayers es fan el seu propi vestit i complements, encara que alguns també demanen ajuda a un familiar o un professional. Amb la proliferació del fenomen cosplay, també és possible trobar gran quantitat de vestits i complements a Internet.

Ara os deixo amb unes quantes fotos de noies disfressades de cosplay.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada