dimarts, 2 de novembre del 2010

Demostrat: Alguns nens samurais japonesos van ser intoxicats amb plom

A la dreta podem veure les marques del plom 
Segons estudis recents s'ha demostrar que per culpa dels cosmètics que s'utilitzaven en l'era Edo, amb alts continguts de plom, van afectar als nens amb intoxicacions greus d'aquest metall. S'han analitzat els ossos de 38 nens enterrats al temple de Sohgengi a Kitakyushu ja que els ossos enterrats en aquest lloc eren de samurais. L'estudi s'ha pogut portar a terme gràcies al estat dels ossos, ja que gràcies a la manera d'enterrar als samurais ( els ficaven dintre d'un atuell de fang i ho tapaven tot ) els ossos estaven en perfectes condicions.

L'enverinament per plom causa danys neurològics greus als nens, així com problemes de salut associats: fatiga, rampes, coma i després la mort. La quantitat de plom als ossos analitzats a nens d'uns tres anys era 50 cops més grans que els ossos analitzats de les mares.

Qui va tenir la culpa ? Doncs els japonesos tenen una gran admiració a la pell blanca, però blanca blanca. Per això utilitzaven un tipus de pols blanca per tenir la cara més blanca, com la d'una geisha i després el plom absorbit per la pell era tramés a la llet del nadó. En aquell temps aquell maquillatge s'anomenava Keifun, que estava fet de clorur de mercuri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada