dimarts, 23 de novembre del 2010

Els 10 aliments més ... de Japó

1. Shirako "白子" (esperma de peix)

El Shirako és el esperma del peix. A Japó és un plat molt popular en la majoria de izakaya ( pub japonès ) i bars de sushi.

2. Inaga no tsukudani "いなご の 佃煮" ( Llagosta )

El "Inaga no tsukudani" ve de la cuina tradicional japonesa en les comunitats rurals a l'interior de Yamagata, prefectures de Nagano i Gunma. "Inaga" en japonès significa "llagosta" i quan s'ha guisat la llagosta amb salsa de soja ensucrada a foc lent amb, s'obté el deliciós banquet - "Inaga no tsukudani".


3. Basashi "馬刺し" (carn de cavall crua)

A causa de que la carn de cavall té un color rosa profund quan està crua es diu "sakura" o "sakuraniku". "Sakura" s'anomena a la flor del cirerer i "niku" a la carn en general. No obstant això, si la preparen en fines rodanxes de sashimi que es diu "basashi". A les prefectures de Kumamoto, Nagano i Ōita el basashi és molt comú.


També hi han "gelats" a base de carn de cavall anomenats gelats de basash ( 馬刺アイス ).


4. Natto "纳豆" (soja fermentada)

Per mi el Natto és el pitjor, ja que té olor a podrit, un sabor molt fort i és molt enganxós. Només es soja fermentada, i forma part dels esmorzars típics japonesos, ja que entre els aficionats es diu que dona molta força.

5. Fugu "河豚" (peixos verinosos)

El Fugu o peix globus no fa gaire que vaig parlar de ell. Com ja vaig comentar és un peix mol tòxic el qual porten molts segles menjant els japonesos.


6. Hachinoko "蜂 の 子" (larves de l'abella)

Pel que sembla, és un dels aliments favorits de l'emperador Hirohito. La manera més normal de preparar les vespes és fregides amb arròs cuit amanit amb sucre i salsa de soja, tota una "delicatessen".


7. Zazamushi "ざざ 虫" (insectes aquàtics)

Un altre producte àmpliament disponible al Japó, tant en llauna com en restaurants, són els Zazamushi. Són insectes aquàtics que habiten en els llits de grava en els rius. Els Zazamushi no són l'única varietat d'insectes, però és la manera d'anomenar a les larves d'insectes que viuen a la part inferior dels rius. El nom "zazamushi" vol dir insectes ( mushi ) i que viuen en un lloc on el riu fa que el so "zaazaa" a mesura que flueix.


8. Kujira i Iruca "くじら i いるか" (Balenes i Dofins)

Com ja he parlat altres cops, els japonesos mengen tot tipus de peix, fins i tot balenes i dofins.


9. Shiokara "塩 辛" (marisc fermentats)

Shiokara és marisc fermentat amb peix i el sabor es mol salat.


10. Shirou no Odorigui "シロウオ の 踊り 食い" (Peix ballador)

El Shirou són uns peixos transparents molt petits que es mengen vius. Ballen a la boca mentre es menjem "odorigui"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada