dimecres, 17 de novembre del 2010

La gent gran es refugia al Pachinko per eludir la seva vida solitària

Cada mes que passa es fa més i més visible el problema dels pachinkos entre la gent gran. Només hem d'esperar al dia 15 del mes ( dia quan els pensionistes cobren la paga al Japó ) perquè els pachinkos s'omplin de pensionistes. Perquè ens fem una idea més o menys del 30% de la recaptació prové de la gent gran ( 4.3 milions de persones majors de 60 anys ).

Per tenir un petit exemple, en Asahi han entrevistat a una dona de 79 anys que te una paga de 110.000 iens ( 980€ ) i cada dia 15 de cada mes treu uns 250€ només per poder anar al pachinko. Segons declaracions de la dona:
"El pachincho costa diners, però no tinc res a fer. Aquí em puc relacionar amb gent, m'agrada veure als habituals"
La dona, que viu sola va començar a visitar les sales diverses vegades al mes fa uns anys, després de patir mobilitat reduïda va començar a anar sempre al mateix.

Izonsho Mondai Taisaku Zenkoku Kaigi, un grup nacional d'advocats i d'altres professions va ser creat per combatre els problemes relacionats amb l'addicció. Comenta que ha estat rebent un nombre creixent de consultes de persones preocupades per gent gran addicta. L'organització amb seu a Kumamoto, va donar un exemple de un home de 70 anys que per culpa de la seva addicció es va gastar els seus estalvis, fins els punt que tenia un deute de 3 milions de iens amb prestamistes il·legals.
"Intentava salvar a la família, però la situació se'm va escapar de les meves mans"
Els experts estimen que més de 1 milió de persones a tot el Japó és molt addicte al pachinko. Yoichi Yoshida, de 74 anys, un alt funcionari de l'organització de Kumamoto va dir.
"En molts casos, el pachinko, és l'únic passatemps de la tercera edat. Ells no són conscients de la seva addicció, la qual cosa fa difícil treure el problema a la superfície"
Mentre que un nombre creixent de persones grans s'estan convertint en dependents del pachinko, la indústria de pachinko és cada vegada més depenent d'ells. Des de que les màquines escurabutxaques que oferien grans premis van ser prohibides en 2007, la indústria ha tingut dificultats per mantenir la seva clientela més jove. Segons "el llibre blanc" sobre el oci expedit pel Centre de Productivitat del Japó, la quantitat de diners que es gasta la gent a les sales de pachinko a tot el país es va reduir a 21 bilions de iens en 2009 ( un 70% menys del seu màxim en 1995 ).


Molts salons de pachinko han tancat. Segons l'Agència Nacional de Policia, el nombre de sales de pachinko s'ha reduït a 12.600. Segons el president d'una firma consultora per a sales de pachinko a Tòquio i la regió de Kansai.
"Les persones grans tenen més ingressos disponibles que les persones d'entre 20 i 30 anys amb uns ingressos anuals de diversos milions de iens. Representen un grup de clients prometedor"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada