dimarts, 2 de novembre del 2010

Mig any després de la denúncia, continua el frau dels "braçalets miracle"

L'organització de consumidors Facua ha recordat que passats ja sis mesos de la denúncia que va fer davant de les autoritats sanitàries i de protecció dels consumidors i el frau dels braçalets "guaridors" continua. L'entitat demana al Ministeri de Sanitat que siguin retirats aquests productes del mercat i que es sancioni les empreses en la mateixa proporció dels beneficis que n'han obtingut.

Facua demana que es prenguin mesures contundents amb les empreses que distribueixen aquestes polseres i també contra els personatges famosos que en fan promoció a canvi d'importants sumes de diners. Xifra en centenars de milers de persones les que han estat víctimes del frau.

Les empreses denunciades per Facua són Power Balance España (amb seu a Marbella), Ion Balance (Alcudia, Mallorca), Equilibrium (Alacant) i EFX Performance (Leioa, Biscaia).
En aquests moments l'entitat prepara una nova sèrie de denúncies, entre d'altres, contra la marca Energy Ion amb seu a Barcelona.

Power Balance es vantava d'haver venut més 300.000 unitats, el que suposaria, segons calcula Facua, uns ingressos del voltant dels 10 milions d'euros.

L'abril passat, l'Institut Nacional de Consum, va fer un comunicat de premsa indicant que aquesta mena de polseres vulneraven la legislació, i va derivar les denúncies presentades per l'entitat a les autoritats responsables de consum de cadascuna de les comunitats autònomes, on encara no s'ha pres cap resolució.

De fet, avui tots els mitjans parlen del poc suport que podrien trobar en aquesta creuada contra els braçalets en la nova ministra de Sanitat, Leire Pajín, després de publicar una fotografia de mesos enrere en la que llueix una d'aquestes polseres.

Més informació: Facua

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada