dimecres, 22 de desembre del 2010

Les xarxes Wi-Fi afecten als arbres

Un estudi elaborat per la Universitat de Wageningen (Holanda) demostra que la radiació produïda per les xarxes Wi-fi i els camps electromagnètics creats pels telèfons mòbis i xarxes LAN resulten perjudicials per als arbres, causant variacions significatives en el creixement, així com sagnia i fisures a l'escorça.

Segons publica PC World, la ciutat holandesa d'Alphen aan den Rijn, va demanar l'estudi fa cinc anys després que els investigadors trobessin anomalies inexplicables als arbres. Per veure quina era la possible causa, els investigadors van exposar 20 freixes a diverses fonts de radiació durant tres mesos. Al finalitzar, els arbres situats a les zones més properes als senyals Wi-Fi presentaven una "brillantor de plom" a les seves fulles que van causar la mort de l'epidermis superior i inferior. L'estudi també va trobar que aquest tipus de radiació podria afectar el creixement de les panotxes de blat de moro.

A més, els investigadors asseguren que els camps electromagnètics creats pels telèfons mòbils i les xarxes LAN sense fils i les partícules ultrafines emeses pels automòbils i camions també poden ser els culpables d'aquest deteriorament.

Més informació Vida Sana
Vist a Jornal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada