dijous, 23 de desembre del 2010

Prohibeixen als funcionaris rebre regals de carn de balena

L'agència pesquera japonesa ha advertit als funcionaris que no acceptin carn de balena com a obsequi dels baleners, enmig d'acusacions de malversació de fons existents en programes de caça de balenes que està finançat amb impostos.

Ja hi ha un precedent, on cinc funcionaris van ser sancionats per acceptar entre 3 i 7 quilograms de carn de balena d'una empresa pesquera privada. Els paquets de carn de balena tenien un valor al mercat de entre 150€ a 800€. Els informes van arribar a la premsa de part del grup activista Greenpeace, on s'informava a la premsa de que els baleners, els polítics i funcionaris han "produït" il·legalment carn de balena pagada amb diner públic.

Japó caça balenes amb "fins científics" però pesquen un munt de balenes. Quan preguntes a la gent del carrer, aquesta defesa aquesta pràctica,  ja que segons diuen: "la caça de balenes és part de la nostra cultura", el mateix que passa aquí amb els toros. 

Al setembre, activistes de Greenpeace van rebre penes de presó d'un any pel robatori d'una caixa de carn de balena, que segons va explicar el grup, era una prova de malversació de fons en la caça de balenes estatal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada