dijous, 16 de desembre del 2010

Wikileaks revela que Microsoft va facilitar el codi font de Windows a la Xina

Segons he pogut llegir, Microsoft va tancar un acord amb TOPSEC, un proveïdor de seguretat xinès, i amb altres empreses on es comprometien a deixar accedir al codi font de Windows. Segons la informació donada per Wikileaks, aquestes empreses, amb una forta vinculació amb el Govern xinès, van contractar a coneguts "crackers" xinesos responsables de diversos ciberatacs, entre ells el conegut cuc Blaster. Les notícies suggereixen que els atacs haurien estat orquestrats, en última instància, pel Govern xinès.

El mateix codi font es va utilitzar, i també per ordre del politburó, en els atacs des de la Xina contra Google... Perquè després diguin que el codi propietari és més segur que el programari lliure degut a que les seves vulnerabilitats són secretes...

Nota: Diferenciar entre Hacker y Cracker. El Hacker, en l'ús general i en els mitjans de comunicació, s'associa a intrusos d'ordinadors i a criminals. En canvi, dins la comunitat informàtica es fa servir per a descriure algun programador o tècnic especialment hàbil. Per exemple en Linus Torvalds (creador del kernel linux) és considerat hacker en el sentit positiu de la paraula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada