dimecres, 12 de gener del 2011

El preu de l'habitatge ha crescut un 1000% a Barcelona, durant els últims 25 anys

Quan es parla de preus sempre hi ha espai per a relativitzar, bé sigui pel cost ambiental, per la diferència de percepcions personals o bé per compensacions no monetàries, però si en un sector les dades són contundents i donen peu a poques interpretacions és en l'immobiliari. Les últimes dades publicades per la Societat de Taxació -i analitzades per "El Economista"- indiquen que el preu de l'habitatge nou ha pujat al conjunt de l'estat una mitjana de 659%, durant l'últim quart de segle, mentre que, en el mateix període, l'IPC ha augmentat un 161%. La diferència és més notable en ciutats com Barcelona o Vitòria on els preus dels pisos s'han enfilat per damunt del 1.000%.

Així, els descensos últims del preu dels pisos, no han impedit que la taxa acumulada d'encariment de l'habitatge durant els últims 25 anys, hagi crescut a un ritme del 8,4% anual. La ST va publicar fa poc que la caiguda de preus dels pisos de primera mà havia estat a Catalunya del 3,5% durant el 2010. A pesar d'això, en ciutats com Barcelona el preu de les cases i pisos s'ha multiplicat per onze vegades des de 1985. A Girona, l'augment ha estat del 580%, a Lleida del 808% i a Tarragona del 622%.

El pes demogràfic que té Barcelona, però, empeny amunt la mitjana catalana que se situa en un augment del 1.028%, el més alt -i amb escreix- de tot l'estat.
Vist a Jornal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada