dijous, 27 de gener del 2011

Entra en erupció el volcà Kirishima ( 雾岛山 )

Ahir 26 de Gener va entrar en erupció el volcà Kirishima ( 雾岛山 ) situat al sud de l'illa de Kyushu. Segons els vulcanòlegs, la seva erupció va ser molt violenta, sent la més gran des de 1959, quan va treure una columna de cendra i foc de 1.500 metres d'altura. Japó ha emès un comunicat a la població propera al volcà, ja que han entrat en un nivell de alerta 3, que la veritat he buscat per internet l'escala de valors i al no trobar-la no se dir si és molt o poc.

Una cosa que m'he assabentat en aquesta notícia, es que en Japó, cada volcà té una càmera web per poder seguir l'evolució, i que es pot consultar de manera gratuïta per internet. Per fer-ho has de visitar la web: http://www.seisvol.kishou.go.jp ( que està en japonés ), i per veure aquest volcà en concret, has d'anar a la llista que tens a ma dreta i buscar el text "雾岛山猪子石 (新燃岳)" que està cap el final.

Ara os deixo amb uns vídeos de l'erupció:Si vols més informació del conjunt de volcans que hi han per aquesta part de l'illa de Kyushu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada