divendres, 21 de gener del 2011

Kanchu Misogi: festival de la purificació amb aigua gelada

Avui parlaré d'un festival d'hivern d'aquests que et posen els pèls de punta. A la ciutat de Onagawa (女川町) entre el 13-15 de gener celebren el Kanchu Misogi ( 寒中みそぎ ). Aquest festival, com molts altres a la cultura japonesa, representen com l'home s'havia d'enfrontar amb el mar per poder obtenir el valuós peix, perquè els pagesos tinguessin una bona collita i per tenir bona salut durant l'any, perquè segur que surten refredats del "bany".


La tradició que va començar sobre el segle XIX encara consta d'una gran salut, ja que aquest any 33 joves de tot Japó van anar al temple de Tasuku ( 佐女川神社 ) per purificar el seu esperit amb l'aigua. La veritat es que ha de fer mal, a mi ja m'ho fa mirant les fotos, ja que només porten un tapall.


Un cop t'has mullat una "mica" al temple as d'anar al mar, on les quatre persones escollides és posaran en línia per capbussar-se en un mar que està a uns -1ºC i una sensació tèrmica que no vull ni pensar. Que ? Ens veiem al pròxim festival ?Si vols més informació pots visitar:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada