dimecres, 19 de gener del 2011

Moé ( 萌え )

Moé o moe ( 萌え ) que vol dir literalment "florida" és una paraula del argot japonès que originalment es referia a un fetitxe pels personatges de videojocs , anime o manga . Per exemple tenim a les "meganekko-moe", que són les noies que porten ulleres i normalment amb els pits molt grans.

Però no totes les "versions" de la paraula moé son en un àmbit sexual. Per exemple tetsudō-moe ( 鉄道萌え ) es pot traduir com "moé de trens" que simplement és tenir interès apassionat pels trens. Però si que es veritat que si dius només "moé" faràs referència a una noia molt tendre la qual no ha perdut la ingenuïtat o la innocència, una peculiar conducta sumat a alguna debilitat òbvia que atregui la simpatia i afecte del fanàtic. 

Però no tot són noies al món "moé" si no que excepcionalment, també hi han personatges masculins com ara Bridget ( Guilty Gear ) i Loran Cehack ( Gundam ) que posseeixen molts dels trets típics característics dels moekko i això fa que tinguin una gran acollida per part dels fans "moé".

La popularitat del concepte va començar amb Clarisse, de la pel·lícula " El castell de Cagliostro "de Hayao Miyazaki a finals de la dècada de 1970. Ella va ser el primer personatge femení que va ser parodiat en un dōjinshi , la qual cosa es va convertir més tard en una pràctica comuna per a ídols femenins posteriors. El concepte va anar creixent i va aconseguir la seva forma actual amb l'onada dels shows fanservice en el mercat anime. Aquests shows són freqüentment anomenats "shows Moé".Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada