dimecres, 23 de febrer del 2011

Avui és el dia del Fujisan


Tots els japonesos estimen molt al seu Mont Fuji. De fet, els encanta, per això han "designat" el 23 febrer com el dia de la Muntanya Fuji. El Mont Fuji, és el pic més alt del Japó, i té 3.776 metres d'alçada fent de frontera entre les prefectures de Shizuoka i Yamanashi.

Moltes escoles en Shizuoka gaudeixen de bones vistes a la muntanya, cosa que aprofiten per tancar aquest dia i així poder fer un munt d'activitats ( la majoria gratuïtes ). Aquesta  data també té un significat especial per a la família reial, ja que és el dia del aniversari del Princep de la corona japonesa.

Ara mateix el Governador de Shizuoka està intentant que la UNESCO declari a la Muntanya Fuji Patrimoni Cultural Mundial, com va passar amb els nostres castellers. 

  • "En aquesta etapa, la gent ens ha de donar suport ja que són un element molt important per la decisió. Per tant, ara tenim el dia de la Muntanya Fuji."
L'estratègia anterior, per intentar tenir-la a la llista, va ser posar-la com un lloc de patrimoni natural, però la seva forma i tipus no estava considerat com diferent. Però ara ho estan intentant utilitzant la seva importància cultural, cosa que per als japonesos és immensa, ja que durant segles, els pelegrins han pujat al a molts santuaris de la muntanya cosa que li dona un estatus "sagrat" del volcà.

Ara és una muntanya tranquil·la, elegant, però no sempre va ser així, al 1707 va tenir l'última erupció, i es creu que no va ser l'ultima, per això els membres d'auto-defensa sempre estan preparats per si algun dia torna a despertar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada