dimarts, 1 de febrer del 2011

Els adolescents amaguen la seva cara sota una màscara

Tots hem "vist" que quan un japonès està refredat, és molt comú que faci servir unes màscares de cotó que estan destinades a prevenir la propagació de la grip. No obstant això, sembla que cada cop més un nombre creixent d'adolescents estan començant a utilitzant les màscares, des de que és desperten fins que es van al llit, per "retirar-se" de la societat.

"Fa uns anys, els adolescents duien poques màscares. Però avui en dia el número de adolescents esta augmentant de manera molt ràpida", va dir Yohei Harada, un analista especialitzat en tendències de la joventut japonesa.

"La raó és que aquests joves fan servir aquesta tècnica per amagar alguna cosa darrera d'aquestes màscares", va dir Harada. "Ells estan en constant necessitat de comunicar-se amb els seus amics a través de SMS i correus electrònics i fan servir la màscara perquè és una forma d'ocultar els seus sentiments a la resta de la gent."

Un clima d'inestabilitat política, la incertesa econòmica i l'absència dels tradicionals japonesos "ocupació laboral de per vida" són vistos com a factors addicionals que es creu que cada vegada més generen una gran inseguretat social entre els adolescents japonesos, segons van conclouré els analistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada