dimarts, 8 de febrer del 2011

Es cancela el torneig de Sumo a Osaka

El torneig, que estava programat per començar el 13 de març a la ciutat d'Osaka, l'associació de lluitadors va demanar la cancel·lació del torneig en una reunió que va tenir el comitè d'emergència aquest passat diumenge segons he pogut llegir al diari Yomiuri Shimbun (読売新聞). 

Després de la reunió, el govern japonès va decidir cancel·lar el torneig de primavera degut al escàndol pel finançament sospitós de alguns partits polítics als lluitadors de Sumo (相撲), que segons la premsa esportiva japonesa, és dels pitjors cops que podia rebre aquesta tradició que data més o menys del any 712 ( any occidental ).

Segons he pogut llegir, la cancel·lació donarà més temps per investigar, i és la primera que es fa des de 1946. També es podia llegir al diari electrònic Yomiuri, que en el temps que portem d'investigació almenys 3 lluitadors han admès les irregularitats als combats ( no ho van declarar de manera oberta, però donaven a entendre que es deixaven guanyar a canvi de diners ), cosa que va criticar, i molt, el supervisor d'esports dient per finalitzar: "aixó és un acte de traïció a un antic esport". Cosa que per la societat japonesa, és una crítica molt dura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada