dimecres, 9 de febrer del 2011

Festival: Neu a Sapporo

Avui os parlaré del festival de la neu a Sapporo ( さっぽろ雪まつり Sapporo Yuki-matsuri ). És un festival popular realitzat anualment, i que te una duració d'una setmana al mes de febrer, normalment la primera setmana, però depèn de si fa fred o no per la conservació de les estàtues. El festival es realitza al Parc Odori , en Susukino i en Sapporo Satoland

És considerat un dels esdeveniments més importants al Japó durant l' hivern, on l'any passat, prop de dos milions de persones van visitar Sapporo per poder observar els centenars d'estàtues de neu i escultures de gel. El festival com tal, va començar un 3 de Desembre de 1974 i des de llavors s'ha estat realitzant el concurs internacional d'escultures de gel al parc Odori, on catorze equips de diverses regions del món participen i confeccionen unes 400 estàtues cada any, on sempre el millor lloc per donar un cop d'ull a l'exposició es la torre de televisió situada a una punta del parc Odori.
L'historia del festival
El festival realment va començar en 1950, quan sis estudiants d'institut de la zona van construir sis estàtues de neu al Parc Odori. Després en 1955, les forces de defensa japonesa que hi han per les rodalies, sobretot la gent de la base de Makomanai, es van unir i van construir per primer cop, una quantitat massiva d'escultures de neu, per les quals aquest festival s'ha fet famós.Varis festivals dedicats a la neu han existit amb anterioritat a Japó, però tots ells van ser suspesos durant la Segona Guerra Mundial.

A causa de la crisi energètica de 1974, les estàtues de neu es van construir utilitzant bateries ( instrument ). Això va ser a causa de la falta de benzina que va produir la crisi, per tant, no és van poder utilitzar els camions per transportar la neu al lloc desitjat. Al mateix any, va començar la competició internacional d'escultures de neu i des d'aquell any, un munt d'escultures són construïdes per equips d'altres països, especialment entre ciutats agermanades com és Munic.

La base de Makomanai, un dels tres llocs més importants des 1965, allotjava les escultures més grans, fent especial èmfasi a proporcionar espai per als nens. Però  l'ús de Makomanai va ser suspès en 2005, i es va canviar a Sapporo Satoland, un lloc situat a Higashi-Ku.

Ara os deixo amb unes fotos de les escultures de neu d'aquest any i d'anteriors.

 
 
 
 
  
Si vols més informació pots visitar:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada