dilluns, 28 de febrer del 2011

Treballadors d'una fàbrica xinesa reclamen a Apple que es responsabilitzi de la seva salut

En els estudis que s'han publicat recentment sobre la sensibilitat ambiental i social de marques de tecnologia punta, Apple no destacava. Tan en el comparatiu de Greenpeace, al desembre passat, com en el més recent de GoodGuide, (els dos sobre terminals mòbils) la companyia nordamericana, tot i sortir classificada com la tercera companyia més ecològica, no passava de posicions del mig de la taula, ja que, fins fa poc, la multinacional va mostrar opacitat en la informació de part del seu procés de fabricació. Alguna notícia com l'apareguda aquest setmana a The Guardian justifica aquesta falta de comunicació. El rotatiu britànic explica que treballadors d'una empresa xinesa que fabrica pantalles tàctils per Apple s'han dirigit a la companyia perquè estigui al cas de les conseqüències sobre la seva salut, derivades de l'ús d'una substància verinosa durant el procés de fabricació, entre el 2008 i 2009.
Wintek, nom de l'empresa, va utilitzar n-hexa entre maig de 2008 i agost de 2009, ja que aquest producte agilitzava el procés de fabricació de les pantalles tàctils, s'evaporava més ràpid que l'alcohol i abaratia el procés de fabricació. Finalment, a la vista dels efectes que va tenir en la salut dels treballadors, la fabrica va tornar a utilitzar l'alcohol. Però, mentretant, 137 treballadors van haber de ser hospitalitzats. Tot i haver-se recuperat, els treballadors retreuen que continuen amb símptomes de la malaltia (aquest producte pot afectar el sistema nerviós) i se'ls fa molt costós fer front a la despesa mèdica que comporta el seu tractament. Entre les alteracions de la salut, el col.lectiu relaciona un excés de suor a les mans, pèrdua de sensibilitat a les extremitats, cansanci i embotiment.

Apple, en el darrer informe sobre les condicions laborals de les seves empreses subministradores, reconeixia haber detectat l'existència de treball infantil, fet que l'havia portat a desdir contractes amb les empreses que n'eren responsables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada