dilluns, 14 de febrer del 2011

Valentine's day en Japó

El Dia de Sant Valentí s'ha convertit per als japonesos, en un dia on les dones regalen als homes que "estimen" xocolata, però com moltes coses a Japó tot és degut a una comercialització massiu de tot, perquè a Japó, el dia de Sant Valentí  es una "festa" molt nova. 

Però no sempre regalar xocolata es fa voluntàriament, sinó que més aviat es converteix en una obligació, especialment per les dones que treballen en oficines. Elles donen xocolata a tots els seus companys de feina, cosa que sembla que moltes comencen a no estar molt d'acord degut a que és una despesa econòmica importat per tenir que comprar tant dolç. 

El nom d'aquest tipus de xocolata és Girichoko ( 義理チョコ ). Com passa al idioma japonès, si ens mirem la paraula de prop veurem que està dividida en dues parts. Una es Giri ( 義理 ) que si ho traduïm vol dir "obligació social" i després tenim choke ( チョコ ) que es l'abreviació de xocolata ( チョコレート).

Però com hem anat veient, Japó una societat consumidora on el consumisme per el consumisme es el seu motor econòmic, no podia deixar passar l'altre 50% de la població i per això es van treure del barret el dia blanc "White Day" on també es regala xocolata, però sempre en una capseta blanca i només el regalen els homes a les dones. Aquesta nova festa es va iniciar un 14 de març de 1980.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada