divendres, 25 de març del 2011

Esforços per recuperar el Museu Ishinomori

El museu de Ishinomaki , a la prefectura de Miyagi, era conegut abans del terrible terratrèmol com el "Manga Town", per ser la llar del museu dedicat a l'obra de Shotaro Ishinomori石ノ森 章太郎 ), que inclou estàtues de personatges de Kamen Rider i Cyborg 009 i una extensa col lecció de dibuixos originals del mangaka.

Després del terratrèmol, la ciutat ha quedat devastada i el Museu Ishinomori Mangaka està a punt de col·lapsar . Encara que moltes coses que hi tenia el museu no es van veure afectades pel tsunami que va seguir al terratrèmol, per trobar-se en pisos elevats a l'edifici, diverses estàtues situades a la via entre l'estació de trens de Ishinomaki i el museu, han desaparegut, mentre que altres presenten diversos danys.

El mangaka Takao Yaguchi , creador de Tsurikichi Sanpei , i un dels directors del museu, és una de les veus que s'alça al Japó per recuperar ràpidament el "Manga Town".Ha dit que necessita la cooperació d'altres artistes del manga per recollir diners i així poder recuperar les instal·lacions del museu, que rebia uns 180.000 visitants a l'any, ajudant també a l'economia de la ciutat.

Yaguchi ha anunciat un concert a benefici del museu, en què participaran diversos seiyuu.

Font: Asahi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada