divendres, 11 de març del 2011

Actualització: Terratrèmol ( 地震 ) de 8.8 graus a la escala de Richter a Japó

Parlar de terratrèmols al Japó puc dir que és "normal", ja que com he comentat altres cops, és un lloc amb molta activitat sísmica. Aquest matí a les 3:56 ( hora española, la japonesa és 13:56 ) hi ha hagut un terratrèmol de 7,2 graus de magnitud que ha sacsejat la costa de Japó produint un petit tsunami, però sense informes de danys. El sisme situat a 169 quilòmetres de la ciutat de Sendai, al nord del Japó, i a una profunditat de 14 quilòmetres.

L'agència Meteorològica del Japó va emetre una alerta de tsunami de fins a 50 centímetres a la costa est de l'illa principal d'Honshu, però al final ha sigut de uns 60 centímetres i ha picat contra el port de Ofunato, una hora després del sisme.

Sembla que no hi han agut molts danys, i es que Japó acostumat als terratrèmols es podria dir que tenen la má trencada en aquestes coses. Recordem que el terratrèmol de Haití va ser de 7.0 graus a la escala de Richter i va provocar uns 320.000 mortsAltre vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=FsjCZ075F80

Actualització ( 11 - Març 2011 )
Sembla que hi ha agut un altre terratrèmol prop de la ciutat de Sendai. Si busquem una mica, feia 140 anys que no es produïa un sisme tan gran a Japó. Ara per ara sembla que tot està més o menys controlat, però serà aquest el gran sisme que estaven esperant els japonesos que es repeteix cada 70 anys? Recordem que l'últim va ser de 7.8 graus i va destruir la ciutat de Yokohama amb un total de 105.385 morts al 1923.

El problema ara, son les rèpliques, de entre 6.3 i 7.1 amb el perill d'un fort tsunami. Varis edificis de Tòquio estan en flames. Ara només esperar que tothom estigui bé i que tot torni a la "normalitat" el més ràpid possible.

Per si voleu més informació os deixo un enllaç a la cadena NHK World amb retransmissions en directe des de Japó i també la web http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php on podeu consultar on es produeixen sismes i la intensitat d'aquests.

Os deixo amb un vídeo del nou sisme:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada