dimecres, 20 d’abril del 2011

Japó i les "hula girls"

Ballarines i ballarins japonesos de hula van actuar davant dels clients de la ciutat de Iwaki, a la prefectura de Fukushima. Les noies hula, van treure les seves faldilles de palla per intentar salvar la comarca, ja que tenen por de que es converteixi en un lloc fantasma degut a la crisis nuclear.

Un balneari situat al cim de la zona conflictiva, degut a la exclusió establerta pel gabinet nuclear, ho té molt malament per continuar amb les seves activitats ja que els turistes, tant japonesos com estrangers, no volen apropar-se al lloc i per aquest motiu hi són les noies hula, perquè la gent no associí a Fukushima amb desastre nuclear i radiació.


Iwaki es va fer famós a la dècada de 1960, quan va passar de ser una gran ciutat minera en declivi per tornar a renéixer amb un parc temàtic de Hawaii utilitzant el gran balneari d'aigües termals que tenia el poble. Una història immortalitzada a la pel·lícula del 2006 Hula Girls, que personalment em va agradar molt.

L'atracció turística, que ara es diu el "Spa Resort de Hawaii", va quedar en gran mesura fora de perill pels desastres sísmics del mes passat, però ara mateix està tancat.L' Oficial de màrqueting Takashi Wakamatsu va comentar això en una entrevista per televisió:
  • "Les nostres instal·lacions tenen esquerdes i les finestres van quedar destrossades. Però la raó principal per la qual continua tancat, és pels rumors que envolten Fukushima, "
Des del terratrèmol de magnitud 9,0, els equips d'emergència han lluitat per evitar un col·lapse catastròfic de la central de Fukushima, mentre que l'exportació d'aliments ha caigut en un precipici. No obstant això, els viatgers anaven a comprar tomàquets, maduixes, fongs i altres productes de la regió damnificada.

El veterà ballarí Suo, de 45 anys, va dir que li havien dit que els evacuats de les zones prop de la central nuclear s'havia enfrontat a la discriminació en altres llocs, i que els automòbils amb matrícules de Iwaki han tingut problemes per comprar benzina a les estacions de servei.
  • "Tres assistents feien torns per omplir un d'aquests cotxes per por a l'exposició a la radiació"
Suo és una d'un corrent de Iwaki de ballarins que han mantingut l'spa en marxa des que es va establir el 1966 per reactivar la ciutat minera quan van decidir de canviar el país del carbó local al petroli estranger.

Mes info: http://wikitravel.org/en/Iwaki

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada