divendres, 27 de maig del 2011

El Partit Pirata obté dos regidors a les municipals catalanes

Sant Fruitós del Bages i Santa Coloma de Gramenet han estat les poblacions pioneres a l'Estat on el Partit Pirata ha obtingut representació municipal. Un total de 4.569 vots han triat el partit Pirata en municipis de la demarcació de Barcelona en aquestes eleccions. La candidatura es presentava en solitari a Barcelona, L'Hospitalet, Mataró, Lleida i Mollet del Vallès, mentre que a Reus i Tarragona es presentava conjuntament amb CUP. Manoli Martín ha estat escollida en la llista que es presentava com a candidata pirata 'Imagina't Sant Fruitós' i Aleix Madrid que ho era dins de 'Gent de Gramenet'.

Pirates de Catalunya es va crear l'octubre de 2010 i segueix la ideologia del moviment Pirata que va néixer amb la fundació del Partit Pirata Suec, el 2006, que en un primer moment era una protesta contra les primeres mesures de censura a Internet i que més endavant s'ha perfilat com un moviment més extens i que defensa els drets civils, com la privadesa o l'accés lliure a Internet, la democràcia directa i la promoció de l'administració transparent.

El partit pirata català ja s’ha presentat a les Eleccions al Parlament de Catalunya i, ara, a les Municipals. Amb uns recursos ínfims i amb el treball directe dels afiliats i simpatitzants, la formació ha passat del 0’21% dels vots (Autonòmiques) a fins al voltant de 1%, de la consulta de diumenge passat, assolint regidors a Sant Fruitós del Bages i a Santa Coloma de Gramenet.

Més informació Blog Pirata,
Vist a Jornal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada