dijous, 7 de juliol del 2011

Avui es l'aniversari de Calipsa ( カルピス )

Calipsa, és un refresc japonès sense bombolles semblant a la llet, lleuger com la horchata, però amb un toc àcid com el iogurt natural. Normalment, es ven el concentrat i la gent després aboca aigua, llet o si vols bombolletes amb soda. Es va fabricar per primer cop un 7 de juliol de 1919 i té moltes referències al festival japonès Tanabata ( 七夕ーたなばた ), per això, en l'actualitat l'ampolla es amb puntets per imitar la via Làctia.

Hi ha moltes varietats de sabors. Aquestes variacions inclouen, però sense limitar, el gust de maduixa, raïm, matcha, guaiaba, mango, litxi, pinya (disponible només en Okinawa, ja que en aquella illa la pinya es tot un símbol), taronja, mikan (mandarina japonesa), meló, préssec, àloe, i amb crema... tot un bon repertori heeee!

El nom Calpisa "prové de la combinació de "cal" ( calci ) i "pisa" del Sànscrit "sarpis" (gust suprem). Sarpis s'utilitza per descriure l'essència dels ensenyaments budistes.


...................

El logotip original de Calpisa era una representació simplificada en blanc i negre d'un home negre amb grans llavis que beu d'un got amb una palleta. El logotip va ser desenvolupat a partir d'un quadre pintat per un artista alemany que representa una persona de raça negra amb un barret panameny. El logotip es va convertir en un adefesio racista de manera que el blanc i negre va ser revertit i el logotip va ser canviat pel típic got de Calpisa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada