divendres, 18 de novembre del 2011

Jardins de Tòquio: Kyosumi Teien Garden (清澄庭園)

Una de les coses que has de fer sí o sí quan estiguis a Tòquio és anar a visitar almenys uns dels parcs que hi han per tota la ciutat. Els jardins / parcs que ens trobem per tota la ciutat potser no son tan grans com el que podem veure si anem a New York ( Central Park ),  però no perquè una cosa sigui gran ha de ser millor.

Els japonesos, des de el segle VI, han vist el jardí no només com posar plantes i altres coses per fer que la casa tingui una bona olor, colorit...etc, si no que han tractat el conjunt com una veritable obra d'art. Una manera d'expressió de emocions i sentiments a l'hora de combinar les plantes, l'aigua, la sorra o roques, fent que tot tingui una estructura perfecta i perquè no, intentant fer una reproducció en miniatura de la bellesa que té la natura.

Des de fa temps, el Govern Metropolità de Tòquio publica un fullet on tindrem informació sobre els 9 jardins més importants que hi han a la ciutat i on hi ha un cupó de descompte d'un 20% sobre els 300 iens que val entrar a cada parc. Si teniu temps, podeu anar a: Tokyo Metropolitan Park Association Direcció: 160-0021 Hygeia 9.10F Kabukicho 2-44-1, Shinjuku-ku, Tokyo o trucar per demanar informació a: 03-3232-3011.


Jo avui parlaré només d'un i mica a mica aniré fent aquesta informació més extensa afegint la resta de parcs que té la ciutat. Començaré per el parc Kyosumi Teien Garden (清澄庭園). Com molts dels parcs a Japó, però també ho veiem aquí a casa, aquest parc originalment era una residència d'un comerciant de l'era Edo, però desprès que aquest va morir la família va transformar la casa de Edo en un jardí on  poder gaudir de la natura quan anessin a fer tractes a la ciutat de Tòquio. Si mirem una mica de l'historia japonesa, es lògic aquest canvi, ja que desprès d'una llarga guerra, on finalment Tokugawa havia aconseguit unificar tot el Japó, encara faltarien 250 anys perquè Tòquio fos la capital real del país ja que la noblesa i l'emperador encara tenien la seva residència a Kyoto. Durant el període Meji el fundador de Mitsubishi ( Yatarō Iwasaki ), fill d'un famós samurai, va comprar el jardí per poder convidar als seus clients / amics per fer tractes o simplement per gaudir d'un dia de pau i tranquil·litat. Desprès d'axó, al 1932, la ciutat de Tòquio el va obrir al públic i ara podem gaudir d'aquest jardí amb tanta història. 

Una de les coses més maques que es poden a anar a visitar en aquest parc es la Casa de Té (Ryotei) que hi ha al parc i data de 1909, però que es va reformar mantenint l'essència al 1985 i que el Govern de Tòquio va decretar com edifici emblemàtic al 2005.


Per accedir al parc:
  • Ubicació: 3-3-9 Kiyosumi, Koto-ku, Tòquio 135-0024
  • Accés: Toei O-edo de línia i Tòquio Metro Hanzomon Line, Kiyosumi Shirakawa-Sta. . (3 minuts a peu) Toei Bus Línia: JR Kameido Santa, sortida nord, # 7 parada d'autobús (línia n º 33) Agafeu l'autobús Toyoumi-suis-Futó i baixeu-vos a "Kiyosumiteien-mae" (3 ​​minuts a peu).* No hi ha lloc per estacionar si aneu en cotxe
  • Informació: Kiyosumi Gardens Office Tel: 03-3641-5892 
Vídeo del parc fet per el Govern de Tòquio:

Si vols més informació AQUÍ tens un PDF on detalla més coses del parc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada