dimarts, 28 de febrer del 2012

Quin és el preu de tenir una casa al Japó?

Mai us heu fet aquesta pregunta? Jo si, ja que sempre he pensat que estaria bé passar una temporada llarga per exemple a Tòquio. Donant un cop d'ull a la "típica casa/pis" japonès per una o dues persones començo a entendre perquè la gent viu a una hora del centre de Tòquio... Però nosaltres, per culpa del bum de la construcció, també tenim pisos de nines... Els comparem amb els nostres ?

Estic segur que si vaig pel carrer preguntat tothom em diria que a Japó, un pis és molt més car, doncs anem a veure com es el "típic" pis de estudiant amb parella japonès.


És un pis petitó de 27 m2 situat a prop de l'estació de JR Sobu ( molt a prop del centre de la capital ). El preu de lloguer, que és el que interessa, es de 60.000 iens ( uns 560€ ) on la construcció és del 1989. En Japó es molt important mirar l'any de construcció de una casa / pis ja que depenent de la llei amb la que es va construir tindrà més o menys garanties contra els terratrèmols. Generalitzant podríem dir que si l'edifici es més antic del any 1981 millor no anar-hi... o si hi ha un terratrèmol gran no ser-hi a casa.

Ara, comparem-ho amb un pis de Barcelona, en plena crisis, un pis de més o menys aquestes característiques, una mica més antic, buscat a fotocasa té un preu d'entre 500 i 600€ al mes... Tampoc hi ha massa diferència veritat? Però la diferència la trobem quan comparem sous. Una parella japonesa porta a casa uns 450.000iens ( uns 4.150€ ) de mitjana i una parella catalana ... 2.500€ ? Per fer-ho més "simple", un treballador de un McDonals de Tòquio guanya, més o meyns, a 1.700iens la hora ( 15.77€ ), tu a quant la guanyes?

Ara penseu que un pis a Tòquio es molt car? A lo millor es que a nosaltres ens estan...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada