dimarts, 27 de març del 2012

El Sumo

El Sumo, un art marcial datada de fa 2.500 anys sent una de les més antigues que es coneixen. La llegenda diu que els Déus Takemikazuchi i Takeminakata és van batre en duel per conseguir la conquesta de Japó.

Un lluitador de Sumo ha de ser fort, tenir molta musculatura ( a part del pes, que això és degut a voler tenir la mateixa aparença de buda, ja que els lluitadors de Sumo son considerats deïtats ) i molta flexibilitat. Tot això ha d'estar ben combinat per poder ser molt expulsiu quan ataquen, ja que normalment, guanyar o perdre es decideix en una fracció de segon.

Això ens dona a entendre que un lluitador de Sumo, NO es una persona que es dedica a menjar 30 bols de ramen al dia per ser més gruixut que el contrincant, si no, que és una persona que entrena l'esperit i el cos ( amb una dieta molt, però que molt estricta combinat amb més de 7 hores d'entrenament diari ) per portar a terme una lluita ancestral on els contrincants lluiten per un Japó més pròsper.

La lluita s'acaba quan un del contrincants toca el terra amb qualsevol part del cos que no siguin les plantes dels peus, surti del cercle que hi ha al terra anomenat dohyo, perdi el mawashi ( l'única vestimenta que porten ) o faci una "falta" o millor dit, un atac no permès.Combat de Sumo de la temporada passada
 
La part "fosca" dels lluitadors de Sumo, és que degut a la dieta i el pes, son persones que tenen una esperança de vida més curta, molts no arriben als 60 anys. I com una curiositat, per "tradicions", un lluitador de sumo no pot conduir un vehicle.

Si aquest estiu aneu a Japó, no heu de deixar escapar l'oportunitat d'anar a veure un combat de Sumo. El preu normal / econòmic es d'uns 60€, que pot semblar una mica car... però quants cops anireu a Japó? i recordeu que porten 2.500 anys donant-se bufetades, i per tant ha de ser entretingut a la força, no?

Pàgines d'interès:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada