dilluns, 14 de desembre del 2009

El domini ‘.eu’ ja accepta la ‘ç’

Soroll
Des d’avui, particulars, organitzacions i empreses poden registrar els seus noms de domini amb qualsevol caràcter de les llengües europees. Això inclou les lletres d’alfabets no llatins, com ara el grec i el ciríl·lic, i també accents i grafies fins ara no acceptades, com la «ç» que s’utilitza en francès, portuguès i català, i la «ñ» del castellà i l'euskera.


Fins ara, els noms de domini sota «.eu» només es podien formar amb caràcters de les 26 lletres de l’alfabet llatí (A a Z), xifres aràbigues (0 a 9) o el signe «-». Des d’avui, el domini europeu accepta els caràcters de qualsevol de les llengües de la Unió Europea. Aquest canvi ha estat possible gràcies la normativa aprovada per la  Comissió Europea el juny passat mitjançant la qual es poden incloure dins el domini «.eu» els anomenats noms de domini internacionalitzats (IDN, en les sigles en anglès).

La comissària de Societat de la Informació, Vivianne Reding, ha declarat que els noms de domini internacionalitzats dins el domini de primer nivell de la Unió Europea “constitueixen un gran pas cap a un Internet veritablement mundial i, a la vegada, local”. Reding ha destacat que aquest canvi “respondrà encara millor a les necessitats d’una Europa multilingüe i multicultural”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada