dimecres, 17 de març del 2010

Festival del penis i la vagina al Japó

És la primavera al Japó i això vol dir una cosa, en realitat, dues coses xD festes i festivals !!

Aquest post pot semblar una broma d'estudiants de segon any. Però aquests ritus populars és remunten almenys 1.500 anys, en el passat agrícola de Japó, on és celebraven per garantir una bona collita i promoure nous nadons. Potser haurien de tenir més festivals d'aquests ja que Japó té una de les taxes de natalitat més baixes del món (1,37 fills per dona), que segons els experts és culpa de la economia estancada que pateix. El govern actual vol promoure el naixement donant un ajut de uns 230€ ( no m'ha quedat clar si al mes o al any ... espero que sigui al mes perquè 230€ al any es una misèria )

Mentrestant, els festivals són una manera de proporcionar una injecció econòmica als pobles que es realitzen, ja que molts turistes van a visitar aquest tipus de festivals. Un dels festivals més coneguts és el del penis ( Chiwawa Matsuri ), al santuari de Tagata en la ciutat de Komaki, a uns 45 minuts de Nagoya, cada 15 de març.En un poble veí, hi ha el festival de la vagina que es celebra el diumenge abans d'això. Aquest any, va ser el 14 de març. El Hime-no-miya ( festival de la vagina ) els pares vesteixen els seus fills de manera especial i celebren amb sake, cervesa i aperitius en abundància la festa. Al matí, els nens porten una petita vagina al santuari Ogata. Més tard, uns 40 homes adults porten en processió una vagina enorme cap el temple principal de la ciutat, seguits per dos vagines més petites.

Al final del dia boles de mochi ( de color rosa i blanc ) són llançades a la multitud.

Al dia següent el festival del penis va cridar a més turistes estrangers que japonesos ( uns 100.000 ), segons la direcció del festival. L'esdeveniment principal és la desfilada de un penis de dos metres per sis i mig de llarg tallat de un xiprer japonès. Els equips dels homes que porten el penis, s'aturen per fer-ho girar un parell de vegades enmig de crits, aplaudiments i empentes.

"La gent ve aquí quan volen tenir un nadó", va dir un voluntari del festival. "Si funciona, han de tornar el proper any per agrair als déus".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada