diumenge, 6 de juny del 2010

Edifici: Gate Tower Building ( ゲートタワービル )

 
Sempre m'ha cridat l'atenció la manera que tenen de construir els japonesos. Ells tenen edificis que en altres països, com per exemple el nostre, mai és podrien fer. Espero deixar clar que no és perquè no tinguem bons arquitectes o bons enginyers, si no perquè la societat ho trobaria massa arriscat per funcionar.

Un d'aquests edificis és el Gate Tower Building ( ゲートタワービル ) que va ser construït al 1992, amb una altura total de 79.1m amb 16 plantes i un heliport al terrat. Segurament os estareu preguntant perquè aquest edifici, si hi han de més alts, com per exemple el Burj Khalifa que ara per ara és el més alt del món amb 828m. Doncs perquè l'edifici japonès té una dificultat tècnica que l'altre no té i aquesta és que hi passa una autopista pel interior del edifici: la Hanshin Expressway que conecta Osaka, Kobe y Kyoto.

L'historia d'aquest edifici és molt particular. Sobre l'era Meji ( 1867-1912 ) el propietari del terreny ( una empresa que es dedica a la fusta i el carbó ) va arribar a un acord amb l'empresa que tenia que fer l'autopista. Però no va ser fins 1983 quan l'empresa de fusta va començar a necessitar unes oficines noves, ja que les antigues estaven molt desfasades. Però ara es tenien que enfrontar a un altre problema, ja que la legislació japonesa no permetia que les autopistes fossin elevades ( per axiò la gran majoria estan sota terra quan han de passar per l'interior d'una gran ciutat al Japó ). Però després de més de 5 anys de negociacions amb l'estat al 1989 va sortir la llei de Multi-Level Road System (立体道路制度 rittai dōro seido ) que bàsicament permet que l'estructura de una autopista sigui elevada.

  
Al cartell indica que de la planta 5 a la 7 no hi ha res

Os preguntareu: com funciona? Com s'ha construït perquè les vibracions de l'autopista no siguin transmeses a l'edifici? Doncs és molt senzill, l'estructura del edifici i la de l'autopista no es toquen per cap lloc. D'aquesta manera el dia que es tingui que renovar l'autopista no s'ha de tocar per rés l'edifici i tampoc es transmet cap vibració al edifici ( cosa que seria molt molesta per la gent que està treballant al interior ).


Ara os deixo amb unes petites dades tècniques del edifici:
I per si voleu anar també os deixo un petit planell d'on està l'edifici

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada