dijous, 3 de juny del 2010

Okayama ( 冈山市 ): La ciutat amb el parc més bonic del Japó

Per fer cinc cèntims dir que està a la regió de Chugoku a l'illa de Honshū. La ciutat està especialitzada en la ceràmica, maquinaria, tèxtil i cautxú, que és van començar a desenvolupar en el segle XIX. Un dels seus monuments principals és el Castell Okayama ( del segle XVI ), la universitat de Okayama, fundada l'any 1949 i també el famós parc inaugurat el 1786.


El castell d'Okayama ( 鵜城 ):
Conegut amb el nom del "castell del corb", va ser construït el 1597 per ordre de Toyotomi Hideyoshi, i va anar passant d'una família a una altra al llarg de la seva història, arribant a tenir, a més de la torre principal, 35 torres més petites i 21 portes, però la major part van ser derruïdes o es van caure per falta d'un manteniment adequat. Fins que a la Segona Guerra Mundial, a conseqüència d'un bombardeig, es va cremar la major part del que quedava.

Del castell original només queda una petita torre anomenada "Torre per Observar la Lluna", parts de la muralla i dels fonaments. La torre principal es va reconstruir en 1966 utilitzant formigó i tècniques de construcció modernes, però amb l'exterior igual a com havia estat en els seus moments de màxima esplendor. Això va contribuir a que l'edifici sigui ben accessible ( fins i tot té ascensor ) i s'utilitzi generalment com a sala d'exposicions.

El parc d'Okayama ( 後楽園 ): Aquest jardí és un dels més antics del Japó ( a part de ser el més bonic ). El parc que té 7 hectàrees i va ser construït sobre el 1629 per la família Mite Tokugawa com una segona residència a Edo. Incorpora conceptes de l'escola "confucionista" Shunshunsui de la dinastia xinesa Ming, com el pont de la lluna plena o la reproducció del llac Seiko a la Xina, ( Hangzhou ).

El segon senyor del clan, Mitsukuni, va afirmar que la persona que té poder primer s'ha de preocupar en mantenir el poder, i després podrà gaudir-ne. El nom de Korakuen significa "el jardí per gaudir del poder", i ara nosaltres podem gaudir d'un passeig per aquest bonic jardí, al voltant del llac "Osensui", amb l'illa de "Horaijima", observar el pont "Engetsu-kyo" on la lluna plena en el reflexa en les aigües de l'estany.

   
Fotografies del parc de kirainet

Des de el punt de vista a l'hora de fer un viatge, és una ciutat que és pot veure en un dia i que no val la pena fer nit, ja que tenim a un parell d'hores amb el tren bala la ciutat de Kyoto. Per si us animeu a anar os deixo un petit planell d'on estan situats tant el castell com el parc ja que el castell i el parc estan junts, separats pel riu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada