dimecres, 2 de juny del 2010

La moda al Japó

Molts llibres s'han publicat plens de fotos de les diferents modes japoneses, i una gran part ha estat dedicada al districte de Harajuku. Harajuku és un barri comercial que està pensat per a aquells que busquen una moda alternativa i assequible.

Tots els diumenges, els joves es reuneixen al pont de Jingu per mostrar el seu estil a l'hora de vestir-se. L'àrea és una explosió de la moda i d'inspiració. La revista de moda Fruits recull els millors estils que es veuen cada setmana a aquesta zona, i és una bíblia per als amants de la moda japonesa.

Una de les modes més notables al districte de Harajuku és la de 'Lolita'. Un estil inspirat en l'època victoriana. Hi han molts sub-gèneres dintre d'aquest estil, però els més populars són  les "sweet Lolita" i la "gothic Lolita"

La "sweet Lolita" es vesteix com una nena de l'època Victoriana, normalment amb vestits rosats que arriben fins al genoll. Els seguidors porten óssos de peluix per donar la sensació encara més de nena petita.

La "gothic lolita" és una versió més fosca en la moda, sent fidel a una paleta de color negre. Es pot comparar a la seva forma occidental "gothic". Les "gothic Lolita" tendeixen a vestir-se d'encaix negre amb crucifixos gòtics per tots llocs.

Un altre estil important a Tòquio són les "ganguro". Aquesta moda consisteix en decolorar-se els cabells, tenir un bronzejat profund i molt negre amb els ulls molt pintats ( colors molt clars ), pestanyes postisses, roba de colors brillants i minifaldilles amb un munt d'anells i collarets. Estudis japonesos creuen que el estil "ganguro" és una forma de venjança contra la societat japonesa, a causa del ressentiment del seu aïllament i l'abandó. En l'actualitat hi han seguidors de aquesta moda en el món occidental.

Un altre estil força sorprenent en l'àrea de Harajuku és el "cosplay", derivat de les paraules en anglès "costume" i "play". Els seguidors del fenomen cosplay van vestits com el seu personatge de manga, anime, cinema o estrelles pop faborites. A ells els hi agraden exhibir les seves disfresses, que sovint són fetes a casa.

Encara que alguns dels estils semblen massa extremistes per als europeus reservats, hi han coses que un pot incorporar en el seu aspecte habitual, ja es tracti d'una pinta de "Lolita", o accessoris "ganguro". 

             Gothic Lolita                                                        Sweet Lolita


Cosplay                                       Ganguro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada