divendres, 11 de juny del 2010

Kiyomizu-dera ( 清水寺 )

Si aneu a Japó i voleu veure temples, heu d'anar a kyoto ( 京都 ) que traduït vol dir capital. Hi ha una raó de pes per aquest nom, ja que va ser la capital de Japó des de  l'any 794 fins el desplaçament del govern a Tòquio al 1868, quan va tenir lloc la restauració de l'era Meiji.

A kyoto hi han molts temples i tots tenen alguna cosa especial. Però avui parlaré del temple de Kiyomizu-dera ( 清水寺 ), que va ser el que més em va agradar a mi personalment. Per aquest motiu serà el primer en la llista que aniré fent sobre els diferents temples que hi ha a la ciutat. En un altre post parlaré més de la ciutat, d'on anar, que fer... però ara toca temple.

      clic per ampliar (  porta Deva )
Per arribar al temple, per mi, ho millor és pujar per el carrer Matsubara Dori, ja que està ple de petites tendes d'artesania local i que estan relativament molt be de preu. Hi trobaràs de tot des de catanes ( les originals japoneses són molt cares, si son barates són de Albacete ), tasses per fer el té, estrelles ninja ... i al final del carrer et trobaràs la porta del temple, que és enorme, anomenada Deva

El temple de Kiyomizu-dera ( 清水寺 ), més conegut Otowa-san Kiyomizu-dera ( 音羽山清水寺 ) al Japó, és una organització independent budista a l'est de Kyoto. El temple forma part dels monuments històrics de l'antiga Kyoto ( Kyoto, Uji i Otsu ) de la UNESCO. Kiyomizu-dera va ser fundat a principis del període Heian. El temple es remunta al 798, i els seus edificis actuals van ser construïts el 1633, durant una restauració feta per Tokugawa Iemitsu ( 徳川 家光 ) que va ser el tercer shōgun de la dinastía Tokugawa, i va governar entre el 1623 i el 1651. 

        clic per ampliar ( sala principal )
La sala principal del Kiyomizudera està dedicada a Kannon, la deessa budista de la compassió. És notable per la seva gran terrassa, recolzada per 139 pilars de fusta ( cada un de 49 metres d'alçada ), que sobresurt del turó i ofereix unes vistes de la ciutat impresionants. 
Com anècdota en la sala principal hi ha una dita, que seria més o menys un cop traduïda "saltar de la terrassa a Kiyomizu" que per nosaltres seria més o menys com "llançar-se a la piscina". Aquesta dita es refereix a una tradició del període Edo on la gent pensava que si saltava des de la terrassa ( recordeu que són 49 metres d'alçada ) i continuava viu volia dir que el seu desig seria concedit. I ara ve la dada, gràcies wikipedia, de 234 salts que és van fer, només al període Edo, el 85,4% van sobreviure.   
clic per ampliar ( cascades d'aigua )                                                                                                                 clic per ampliar ( roca del amor )
A sota de la sala principal tenim la cascada Otowa-no-taki, on hi han tres canals d'aigua que cauen a un estany. Els visitants del temple poden agafar l'aigua de les cascades amb una espècie de casserola amb un mànec molt llarg ( que després has de posar en un "compartiment" amb una llum blava que serveix per desinfectar ) i és suposa que tindràs més salut, longevitat i saviesa, respectivament. Tradicionalment, s'ha de triar només dos de les tres cascades, ja que ser cobdiciós i beure de les tres pot portar mala sort.
  clic per ampliar ( Okuninushino-Mikoto ) 
El temple conté d'altres santuaris, en particular hi ha un altre de molt particular el "Jishu-jinja", dedicat a Okuninushino-Mikoto, un déu del amor i de "la bona gent". També a prop del santuari hi han dues roques separades diversos metres entre elles, i la llegenda diu que si pots anar des de la primera roca a la segona amb els ulls tancats trobaràs l'autèntic amor ( hi ha una petita guia ... però si no te'n surts, la persona amada o un bon amic et poden donar un cop de mà  ).


Informació del lloc
Per anar ho podem fer de tres maneres: amb cotxe, bus o metro tot depèn d'on estiguis.
  • Cotxe: Aquí teniu un petit planell de llocs on es pot aparcar ( com sempre dic, anar amb cotxe per ciutats grans a Japó no és bona idea, però és més còmode ). La direcció per posar-la al GPS és: 東山区清水1丁目294 
  • Bus: La millor manera de anar per Kyoto és amb el Bus. Per poder comprar els abonaments ho teniu que fer des de l'estació central ( està al costat de l'estació de tren ), i si estàs a l'estació central ho millor es agafar la línea 206 i baixar a la parada de Kiyomizu-michi i després anar caminant fins el temple. Aquí os deixo un petit planell de com fer-ho, són uns 10 minuts caminant. Pes si esteu a una altre parada os deixo un planell en on surten totes les línies de Bus de Kyoto.
  • El metro és més complicat i està molt allunyat del temple, per això jo no recomano agafar-ho.
El preu de l'entrada és de: 
  • 300 iens ( adults i estudiants )
  • 200 iens ( nens petits )
  • Gratuït per discapacitats ( Per fer el recorregut amb cadira de rodes primer heu de contactar amb l'oficina del temple )
Horari al públic és de 6:00 a 18:00 i els dies festius està obert

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada