dilluns, 21 de juny del 2010

Meoto Iwa 夫婦岩: Les roques casades

Meoto Iwa és un parell de petites piles de roques que estan en front del mar de Futami, Mie, Japó. Estan unides per un shimenawa ( una pesada soga de palla d'arròs ) i són considerades sagrades per la gent de Futami Okitama. En la creença Shinto, les roques representen la unió dels déus Izanagi i Izanami, per tant, celebren la unió en el matrimoni de l'home i la dona.

La corda, que pesa més d'una tona, ha de ser substituïda diverses vegades al any en una cerimònia especial, on la roca més gran, que es diu que és masculina, té un petit torii. El millor moment per a veure les roques és a l'alba durant l'estiu, quan el sol sembla elevar-se entre elles. Amb la marea baixa, les roques no estan separades per l'aigua. Okitama és el santuari dedicat a una de les deessa del menjar amb el nom de Miketsu. Hi han nombroses estàtues de granotes al voltant del santuari. El santuari i les roques estan prop del Gran Santuari d'Ise, el lloc més important del sintoísme.

Un dels dies on la gent va a resar és en el solstici d'estiu, on al voltant de 300 persones demanen per tenir una bona salut, aquesta celebració és fa al santuari Futami ( prefactura de Mie ), a la matinada del dia 21 de juny. Quan el sol "s'aixeca" d'entre el parell de gegantines roques és quan posen la nova corda. Malauradament feia 10 anys que no és podia fer la cel·lebració com deu mana per culpa del temps, que era molt dolent.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada