dilluns, 12 de juliol del 2010

Kumano Kodō (熊野古道)

Kumano Kodō és una antiga ruta de pelegrinatge sintoista que recorre tota la península de kii Hantō ( la major de Japó ). Aquests camins sagrats van ser i són encara usats per els pelegrins que volen fer el Kumano Sanzan ( 熊野三山 ), també anomenats els tres grans santuaris de Kumano: Kumano Hongū Taisha (熊野本宮大社), Kumano Nachi Taisha (熊野那智大社) i el Kumano Hayatama Taisha (熊野速玉大社).
   Temple Nachi Taisha 


Hi han cinc camins que s'han fet servir per fer el pelegrinatge cap els temples. Des de Kyoto comença el camí de kii-ji que va per la costa oest de la península cap a la ciutat de Tanabe. Aquesta ruta està molt danyada per culpa de vies, carreteres, etc ... Un cop arribem a la ciutat de Tanabe el camí es bifurca en dos: la ruta Nakahechi i la Ohechi. 
Takijiri-oji                              .
La ruta Nakahechi s'introdueix en el vast interior de les muntanyes japoneses cap Kumano Hongū Taisha mentre que la ruta Ohechi segueix cap el sud per la costa. La ruta Nakahechi va ser la més popular entre els pelegrins de Kyoto, l'antiga capital de Japó. L'ús més antic que es troba enregistrat d'aquesta ruta, data de començaments del segle X. La senda té una llarga història de persones que la van recórrer sota diferents creences, construint un llegat de simbolismes al voltant de la ruta. La zona que la UNESCO va qualificar com meravella del món comença a Takijiri-oji, que està considerat com el punt d'entrada a la zona sagrada de Kumano. Des d'aquí hi ha al voltant d'uns 40 km de camins muntanyosos abans d'arribar al místic Kumano Hongū Taisha. La majoria dels pelegrins fan la ruta en dos dies. El Chikatsuyu-oji es troba a la meitat del camí i la majoria dels pelegrins fan nit aquí, ja pot ser en un minshuku, en un ryokan, o a la natura ( planell de la ciutat detallat on podeu passar la nit ).

En Hongū, els pelegrins sovint feien ritus de purificació a Yunomine Onsen ( planell ), un balneari japonès. Tsuboyo ( つぼ湯 ) és una petita cabana de fusta que està al costat del rierol que flueix a través d'aquest poble aïllat. Dins, hi ha un petit bany rocós, on és l'únic Onsen que és patrimoni de la humanitat. Per 750 iens i només durant 30 minuts, pots utilitzar aquest històric onsen. Aquest onsen a part de les seves propietats curatives també s'utilitzava per rituals religiosos fa molts segles. La ruta Dainichi-goe enllaça el Kumano Hongū Taisha amb Yunomine. Té aproximadament 2 km de llarg on hi han zones que cal escalar per després anar baixant sobre un petit pas.

Des Kumano Hongū Taisha, la majoria dels pelegrins van en barca pel riu Kumano fins Kumano Hayatama Taisha en la ciutat costanera de Shingu. Aquest recorregut de 40 km del Kumano Kodo també és patrimoni de l'humanitat on també és l'únic riu de pelegrinatge considerat com a tal al món. També hi ha una ruta terrestre que enllaça Kumano Hongū Taisha amb Kumano Nachi Taisha. La majoria dels pelegrins triguen dos dies a completar aquesta etapa de la ruta i per això fan nit a la petita vila de Koguchi ( si voleu contractar un guia aqui teniu més informació, però si voleu un lloc on dormir aquí teniu un parell: lloc 1 i lloc 2 ). La secció entre Hongū i Koguchi s'anomena la Kogumotori-goe ( planell ) i la secció entre Koguchi i el Kumano Nachi Taisha s'anomena Okumotori-goe ( planell ).

Temple Ise Jingu  
La ruta Kohechi ( mapa 1 i mapa 2 ) enllaça el Koyasan amb el Kumano Sanzan. Va des de el nord al sud amb una longitud total de 70km. Aquesta ruta és la més curta per anar de Koyasan a Kumano, però és un camí difícil ja que travessa per llocs que estan per sobre dels 1.000 metres.

La ruta Iseji enllaça Ise Jingu ( 伊勢神宮 ) amb el Kumano Sanzan. No va ser fins al segle XVII que aquesta ruta va començar a usar-se com a part del pelegrinatge Saikogu, sent el Seiganto-ji ( 青岸渡寺 ) el primer temple que està estretament relacionat amb el Kumano Nachi Taisha.
A l'imatge es veu la ruta Iseji dividida. Feu clic als números per anar mirant els trams.
0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23

La ruta més popular és la Magose Toge ( 9 ) que forma un límit entre Miyama-cho i Owase. Un camí cobert de molsa i desprès durant 2 km caminarem per un bosc de xiprers coberts per les falgueres. Aquesta ruta et portarà a Tengura-san. Hi ha un petit túnel sota de la roca que està al cim per on es pot entrar. Des d'aquesta "gruta" pots observar una vista panoràmica de Owase. El Parc de Magose ( Magose-Koen, és molt popular durant l'època de floració del cirerer ).

Recentment, s'estan fent els tràmits perquè el "Camino de Santiago" i la ruta de Kumano Kodo estiguin agermanades. 
                Ruta Nakahechi i Kohechi
Per més informació i mapes feu clic aqui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada