diumenge, 19 de setembre del 2010

Festival: Kishiwada Danjiri ( 岸和田 だんじり 祭 )

Aquest cap de setmana ha sigut el popular Kishiwada Danjiri ( 岸和田だんじり祭 ) a la prefactura de Osaka. Per la gent que no el conegui, el festiva de Kishiwada Danjiri, és típic dels festivals tradicionals japonesos. Es porta a terme a la ciutat de Kishiwada cada tardor al setembre i l'octubre. El terme "Danjiri" es refereix al festival de carrosses que es veuen desfilar pels carrers de la ciutat i després van cap el santuari, on s'ofereix generalment una pregària per la seguretat.

Una de les principals atraccions del Festival Danjiri és la destresa que tenen amb les carrosses al voltant dels obstacles que te una ciutat ( com es pot veure al vídeo ). A diferència de les carrosses del festival de Gion de Kyoto, o el Festival Hidatakayama a la prefectura de Gifu, aquestes van a una velocitat vertiginosa, i moltes vegades s'acaben estavellant contra els edificis, gent, faroles ... L'intensitat i l'habilitat dels participants sempre atrauen a una gran multitud.
Girar aquestes carrosses en carrers que tenen revolts de noranta graus, es coneix amb el nom de "yarimawashi". Les carrosses tenen un pés de gairebé 4 tones, i mirar com poden amb elles sembla mentida. Cada home té un paper: els joves que tiren de la carrossa, un grup anomenat, "els homes del timó" que guien la part posterior de la carrossa, i els homes que estan als costats de les carrosses rebent ordres del timó ( els homes que van a dalt amb ventalls. Tot el ritual és complex, i és un testimoni de la complicitat que han de tenir els portadors, característic del Festival Kishiwada.


Una altra característica típica aquí, és l'àmplia gamma d'edats dels participants, cadascun dels quals té una responsabilitat diferent en el funcionament del festival. Un grup a càrrec de les operacions en general és elegit cada any per supervisar el festival. El líder d'aquest grup pren la responsabilitat final de l'operació del festival. El grup administratiu de Kishiwada està integrat pels altres grups administratius de les regions circumdants, i assumeixen grans responsabilitats, incloent la supervisió de les carrosses, la coordinació amb la policia i agències governamentals, i els accidents.

El festival té una història d'uns 300 anys. Va començar sobre el 1703 amb quan el líder del clan Kishiwada volia fer una plegaria als deus per tenir una bona collita dels principals cereals: arròs, blat, fesols, i el mill . En aquest moment, el festival va començar amb l'actuació d'un grup de teatre, i va continuar amb una peregrinació a santuaris de Sannomaru Kishiki. Amb el pas del temps, les cerimònies realitzades van començar a canviar, igual que les comunitats.


Recorregut de les carrosses 

Si voleu anar, es celebra cada any sobre el 13-14 de Setembre i després també a l'octubre sobre el 12-13. Per consultar el d'aquest any ho podeu fer aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada