dijous, 23 de setembre del 2010

Xina bloqueja les exportacions de terres rares al Japó

Recordeu que fa uns dies parlava sobre un atac a uns servidors japonesos ? Doncs ara sembla que la Xina vol arribar més enllà ( sembla ser que ser el número 2 del món no els va molt be ). Ara han bloquejat totes les exportacions de terres rares cap el Japó. Això es degut a que volen intensificar la pressió sobre Tòquio per alliberar capità d'un vaixell xinés detingut en aigües disputades, segons un informe publicat el dijous.

Aquestes terres, molt riques en elements químics, són essencials per a la fabricació de reproductors de mp3, els cotxes elèctrics, els míssils i molts més productes electrònics. Sembla ser que el New York Times s'ha intentat posar en contacte amb el ministeri de relacions exteriors japonès i xinès i també amb el president de Toyota però no hi han tingut sort.

Japó i la Xina estan en la pitjor crisi diplomàtica en anys, desencadenada per la detenció d'un capità després de la col.lisió entre dos vaixells el 07 de setembre. El primier ministre xinès, Wen Jiabao, va amenaçar aquesta setmana "mesures addicionals" si el capità no era posat en llibertat. Beijing ja ha suspès els contactes d'alt nivell amb Tòquio i va suspendre diverses visites oficials.

Xina fa el 95 per cent de les terres rares del món i mireu si és important que els preus de mercat d'alguns tipus de metalls de terres rares s'han disparat més d'un 20 per cent des que la Xina va anunciar al juliol que contempla una reducció dels enviaments mundials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada