dilluns, 13 de setembre del 2010

A house awaiting death

Una casa que serveix per esperar la mort es ho que han fet els arquitectes Nakamura Anna i Taiyo Jinn. Aquesta és una residència única amb un concepte arquitectònic de un final no feliç, però intentant que la vida sigui més plena. Un mai pot estar segur de res en aquesta vida, però una cosa és segura, que un dia tots morirem. És un fet, no un final feliç, una mica trist per als éssers estimats que és queden enrere.

Quan som joves, tots som poderosos i ens sentim capacitats per fer-ho tot, però a mesura que envellim la idea va donant voltes als nostres caps. Reflexionem sobre els records bons i dolents. Aquest és el cas del client que ha demanat la construcció de la casa, ja que espera que arribi la mort en els propers quinze anys.

El terreny és una parcel·la en la platja, més enllà de l'abast de muntanya Suzuka, passat els barrancs de la península d'Ise al costat del camp de golf. Es tracta d'una parcel·la de terra en la península l'est, on surt el sol. És notable per recordar que el sol quan surt per l'est no s'està quiet, si no que surt i es torna a amagar, simbologia que a volgut utilitzar l'arquitecte per mostrar la vida i la mort, però també es pot interpretar ( ja que son budistes ) que es una manera de veure la reencarnació, ja que el sol sempre surt

El disseny arquitectònic no només va ser obra del arquitecte, sinó que és una barreja de necessitats dels client. Després d'hores d'intercanvi d'idees, de com fer la casa, van trobar un insecte simbòlic en el qual inspirar-se que no és altre que la papallona. Al Japó es creu que la papallona és l'encarregada d'acompanyar a l'esperit dels morts al més enllà.

Arquitectes: Nakamura Anna, Taiyo Jinn
Projecte: Residencial
Ubicació: Japó ( planell )
Data de finalització: febrer 2010
Àrea del lloc: 440 metres quadrats
Total Superfície: 73 metres quadrats


Vist [ Eastern ]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada