dimarts, 26 d’octubre del 2010

Científics japonesos treballen en impressores d'olor

No és una broma, la setmana passada Kenichi Okada va a presentar la seva tecnologia en la ACMMultimèdia 2010 de Florència. El grup de científics de la Universitat de Keio, capitanejats per Kenichi, ha modificat les impressores perquè en lloc de tinta puguin imprimir olors

Els japonesos estan treballant amb material de Cànon, ja que el seu sistema d'injectors és perfecte per al projecte, ja que pot expulsar petites quantitats de material líquid, amb un control perfecte. Actualment el sistema pot expulsar fins quatre olors diferents.

Els injectors de Canon poden expulsar un picolítre en 0,7 milisegons, una quantitat molt petita per poder olorar, però el control del sistema els permet prolongar fins a 100 milisegons per produir olors com llimona, vainilla, lavanda, o Menta . No es parla concretament de la possibilitat de barrejar olors, però això és una cosa que sembla ser bastant més complicada degut als principis en què es basa la tecnologia de Canon.

Una cop demostrat l'eficiència del sistema, estan començant a treballar amb la sincronització d'altres dispositius, com televisors, en una idea semblant al Ambilight que podem trobar en els televisors de la marca Phillips.

El principal problema és el que us comentava fa unes línies, no es tracta d'un sistema Xarxa / Green / Blue, en el qual anar variant les quantitats per aconseguir un resultat concret, no pots sintetitzar l'olor de la xocolata a partir del de la maduixa . 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada