dimecres, 20 d’octubre del 2010

La CMT reconeix que les comunitats de veïns poden tenir una xarxa d'Internet sense ser operadores

La Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) ha reconegut en una resolució que les comunitats de veïns poden compartir una xarxa de telecomunicacions sense necessitat de donar-se d'alta com a operadores. La CMT respon així a una consulta que plantejava si una comunitat veïnal podia donar aquest servei en règim de contraprestació i pagar-lo entre tots els veïns, cadascun dels quals comptaria amb una clau d'accés.

El sistema de telecomunicacions amb connexió sense fil Wifi o PCL pot ser contractat per la comunitats veïnal a una operadora i distribuir el seu senyal a tota la comunitat a través del cable elèctric (PLC) o de xarxa sense cable (Wifi).

En la resolució, la CMT conclou que el règim de notificació i registre només és d’aplicació per a qui presta serveis a tercers. En el cas de la comunitats de veïns és una autoprestació, no hi ha ànim de lucre, la xarxa i el servei no estan oberts al públic en general. En tot cas, la comunitat no es fa responsable del servei ni ofereix atenció al client, per la qual cosa no necessita registrar-se com operador.

Vist a Jornal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada