dilluns, 25 d’octubre del 2010

Tsukiji es traslladarà a Toyosu segons Ishihara

Segons va comunicar el governador, Shintaro Ishihara, s'han reservat 128.100 milions de iens ( 1.126.273.651 d'euros ) per reubicar el mercat de peix de Tsukiji al districte Toyosu en Koto ( Tòquio ).

El seu anunci va generar una protesta immediata del Partit Democràtic del Japó, que té majoria en l'Assemblea Metropolitana de Tòquio i s'oposa del trasllat, a un lloc considerat altament tòxic. El PDJ també va amenaçar amb bloquejar el pressupost. Cosa que Ishihara va contestar:
"He decidit la reubicació del mercat de Tsukiji a Toyosu desprès de les deliberacions que hem fet a l'assemblea" i també "Ara faré un esforç complet per traslladar el mercat a Toyosu".
Ishihara va dir que la reubicació seria més ràpida que la reconstrucció del mercat en el lloc actual: 
"Encara que l'assemblea ha estat reconsiderant des de l'abril un pla per reconstruir el mercat en la ubicació actual, es va calcular que es trigarien més de 10 anys en acabar les obres, si anés tot bé...".
Per demostrar la seva teoria, va utilitzar els terratrèmols com arma dient que un petit terratrèmol faria a miques el sostre del mercat actual i que el nou mercat s'ha de construir de manera molt més segura. El problema es que ara mateix segons un estudi del govern, el lloc elegit per la ubicació del nou mercat està contaminat amb substàncies químiques, cosa que Ishihara va deixar clar que el poble i la saviesa dels treballadors del govern eren capaços de netejar-ho tot i no deixar ni rastre de les partícules contaminants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada