dilluns, 29 de novembre del 2010

Festibal: Shichi-go-san ( 七五三 )

El Shichi-Go-Sant (七五三 literalment "set, cinc, tres") és un festival anual que es realitza a Japó cada 15 de novembre, i consisteix en un ritual en el que participen les nenes de 3 i 7 anys  i els nens de 3 i 5 anys. En Japó es consideren essencials en la vida d'un nen aquestes edats . A l'edat de tres anys és el primer cop que la tradició diu que els nens i les nenes poden portar els cabells llargs. Un altre exemple és que a l'edat de set anys, una jove vestix per primer cop el seu obi ( 帯 ), mentre que un nen de cinc anys celebra que pot portar els pantalons hakama ( 袴 ) per primera vegada en públic.

El festival es diu que es va iniciar en el període Heian (794-1185), on els nobles celebraven el creixement dels seus fills en un dia de sort al novembre. El dia del festival es va determinar posteriorment, és va fer coincidir amb el dia que el Shogun Tokugawa Tsunayoshi va celebrar el "dia del creixement" del seu fill, Tokumatsu,  al període Kamakura (1185-1333). En el període Edo (1603-1868), aquesta pràctica es va estendre.

Després de la visita al santuari, els pares compren Chitose-ame( 千歳饴 El caramel del mil anys) per als seus fills. El caramel es de color vermell i blanc, de consistència llarga i prima (15 mm de diàmetre x 1 m de llarg). Simbolitza i assegura el sa creixement i la longevitat del nen. Aquest confit ve en una bossa amb una grua i una tortuga, anomenada tsurukame ( 鹤亀 ) i representa llarga vida a Japó. El paquet està fet d'un paper d'arròs prim i clar de tacte semblant al plàstic però és comestible i és molt popular entre els nens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada