dimarts, 30 de novembre del 2010

La moda Japonesa

Tots sabem que les japoneses són molt diferents a l'hora de vestir. En una societat com la japonesa és molt normal veure al metro, al carrer... gent amb el kimono tradicional i al costat gent vestida de lolita gòtica o ganguro, ja que en la seva cultura mai ningú criticarà a una altre persona per la seva manera de vestir.

En un altre post ja vaig parlar de moda japonesa, però avui parlaré d'una altre manera de vestir una mica més kawaii ( かわいい ). El nom de la de la subcultura o tribu urbana es la de "Gal" ( ギャル ) on principalment les noies ( i també alguns nois ) es preocupen principalment per el seu físic, cuidant la roba al detall, els cabells, el maquillatge , les ungles, etc...

"Garu" o "Gal" segons la pronunciació és una abreviació de "girl". La teoria més comuna sobre el nom "kogal"o"kogyaru"és que aquesta prové de la paraula japonesa per designar l'institut Kōkō ( 高校 ), mentre que altres suggereixen que ve de ko ( 子 ), que significa nen en japonès.

Les "Gal" solen agrupar-se en "gal cercles" ( en japonès, gyaru sa ギャルサー ). Es divideixen en dos tipus: les Ive ( el nom prové de l'anglès event ) que com el seu nom indica es dediquen a organitzar esdeveniments, solen tenir molts membres i apareixen amb freqüència en els mitjans de comunicació, com televisió, revistes ... i les Nago, que són cercles amb menys membres i amb una activitat més tranquil·la, com xerrar, anar de compres, etc...

Les "Gal" acostumen a passejar-se per Shibuya i freqüenten el centre comercial Shibuya 109, on elles és poden comprar roba de marques específiques com per exemple Cocolulu. També hi han revistes específiques, com la EGG que és la més famosa, però també hi han d'altres com Popteen, Ranzuki, Ageha, etc... Ara os deixo amb unes imatges preses al centre comercial Shibuya 109.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada