dijous, 17 de març del 2011

A Genpatsu-kun li fa mal l'estómac

Com d'altres cops, el poble japonés per poder ecplicar d'una manera més clara, alegre però molt informativa la situació actual de la central nuclear de Fukushima han realitzat aquest vídeo. Com que el vídeo no es meu no he pogut incrustar els subtítols ( maleïda llei Sinde ) però crec que és molt intuïtiu i faré un petit resum de que tracta.

Resum de うんち・おならで例える原発解説~「おなかがいたくなった原発くん」
Genpatsu-kun és el nom del personatge que representa a la central nuclear de Fukushima. El nostre estimat Genpatsu-kun té un problema, li fa mal la panxa, causat per un terretrèmol.
  • んん ん 〜 〜 〜 おなか いたい よう 〜 うん ち が 出 ちゃい そう! ( Arrrgh em fa mal l'estómac! la caca sortirà! )
La caca de Genpatsu-kun és molt pudent i per tant perillosa, per tant si s'escapa ( もれる moreru ) serà un gran problema pudent ( くさい kusai ). No obstant això, どー ん! ( Doonnnn ) escoltem un so molt fort de Genpatsu-kun. La seva caca surt! La gent s'espanta ... però després de prendre algunes mesures ens adonem que no era caca, si no que un simple pet, però encara li fa mal l'estómac.

Per tal de solucionar el problema donen medicines ( おくすり okusuri ) a Genpatsu-kum com per exemple aigua de mar ( 海水 - かいすい - kaisui )  i bor ( ホウ素 - ホウもと - Houmoto ). L'olor d'un pet només durarà una setmana, i no és tan pudent, així que no hi ha problema per a les persones que viuen lluny.
  • それ こそ 教室 で うん ち 漏らし ちゃった! しかも 下痢! しかも そのまま 走り回っ ちゃった! ぐらい の ね. ( Fins i tot es va fer caca en els pantalons dintre de l'aula! I va ser diarrea! Ell va començar a córrer al voltant del aula )
Però Japó té una gran diferència amb Txernòbil, ja que Genpatsu-kun té una manera de bloquejar la caca i per això no arribarà molt lluny. Per tal d'ajudar a Genpatsu-kun els metges estan treballant de valent. Ells fan torns per donar-li la medicina per poder preservar la seva salut. Aquest mètode de donar-li medicina no és eficient, però és vital per preservar la salut dels metges.

Si en les notícies escoltes 注水が再開( Cyuusui ga Saikai ) vol dir que "la injecció" d'aigua ha començat de nou, i voldrà dir que han tornat a donar la medicina a Genpatsu-kun de nou perquè es refredi. Si les coses es posen malament, no serà tan dolent com el de Txernòbil, però la gent a Fukushima no podrà viure pels voltants on les plantes i els peixos moriran. Seria una cosa terrible per al poble de Fukushima.

Tot sortirà bé. Amb el temps, l'estómac Genpatsu-kun segurament millorarà.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada